2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Одностатевим парам і самотнім чоловікам дозволили сурогатне материнство
Одностатевим парам і самотнім чоловікам дозволили сурогатне материнство

Одностатевим парам і самотнім чоловікам дозволили сурогатне материнство

Верховний суд Ізраїлю дозволив сурогатне материнство одностатевим парам та самотнім чоловікам. Закони, які забороняли це, визнали недійсними.

Про це повідомляє місцеве ЗМІ The Time of Israel.

Відповідний позов до суду подали Етая Пінкаса й Іоава Арада – пара геїв. Це трапилося ще у 2010-му році. Проте кінцеве рішення суд прийняв лише через 10 років - у лютому 2020-го.

Верховний суд Ізраїлю визнав неконституційним закон, який забороняв парам геїв та самотнім чоловікам користуватися послугами сурогатних матерів. Зазначається, що він порушував право на рівність і на батьківство.

Представники ЛГБТ і їх прихильники виступають проти заборони сурогатного материнство для одностатевих пар. Фото: The Time of Israel

Парламент мав час до початку березня 2020-го, а пізніше до вересня 2021-го, щоб вирішити питання. Усунення проблеми затягнулося через дії консерваторів, які виступали проти.

У відповідь уряд Ізраїлю звернувся до суду, де мали ухвалити остаточне рішення. З листопада цього року заборона на сурогатне материнство для гомосексуальних пар та самотніх чоловіків перестане діяти.

Відміну заборони підтримав також міністр охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіц, Зазначимо, що він перший відкритий гей на цій посаді.

"Міністерство охорони здоров'я готується підтвердити постанову Верховного суду в тому вигляді, в якому воно викладено і написано. Дискримінації одностатевих пар і батьків-одинаків прийшов кінець" - пише міністр у своєму твіттері.

Фото: твіттер Міністра охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіца - NitzanHorowitz

Що було раніше

В Ізраїлі сурогатне материнство легалізували ще у 1996-році. Проте такою послугою могли скористатися лише гетеросексуальні пари, а також самотні жінки. Тепер таку можливість мають і гомосексуали та одинокі чоловіки, які раніше для цього їздили за кордон.

Раніше ми писали, що в Грузії помер журналіст, якого жорстоко побили під час ЛГБТ-маршу .

Також читайте: Солістка групи "KAZKA" разповіла про свою орієнтацію.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом