У ЄС допустили можливість обов'язкової вакцинації від коронавірусу: хто і коли може ухвалити рішення
У ЄС допустили можливість обов'язкової вакцинації від коронавірусу: хто і коли може ухвалити рішення

У ЄС допустили можливість обов'язкової вакцинації від коронавірусу: хто і коли може ухвалити рішення

У планах ЄС вакцинувати до кінця липня 70% дорослого населення.

Держави Європейського союзу можуть вводити обов'язкову вакцинацію для населення від COVID-19. Але таке рішення залежить від епідеміологічної ситуації з коронавірусом.

Про це речник Єврокомісії Стефан Де Кеєрсмакер заявив 13 липня в Брюсселі.

Коментуючи обов’язкову вакцинацію в низці країн, зокрема у Франції, Кеєрсмакер зауважив, що Єврокомісія вважає продовження вакцинальної кампанії найважливішим завданням. Заходи для забезпечення вакцинації залежать від самих держав, які входять до ЄС.

"Питання про те, чи необхідна чи ні обов'язкова вакцинація, - це питання, яке перебуває в компетенції держав ЄС, і вони повинні ухвалити остаточне рішення самостійно. Єврокомісія вважає найважливішим завданням продовження вакцинації. Від держав - членів залежить, які заходи вони мають намір ухвалити, щоб забезпечити вакцинацію свого населення", - заявив він.

Де Кеєрсмакер нагадав, що до кінця липня в ЄС планують вакцинувати від коронавірусу 70% дорослого населення.  Утім, слід зауважити, що наразі вакцинація від коронавірусу відбуватиметься виключно добровільно.

Нагадаємо, у Чехії планують скасувати можливість безкоштовного тестування на коронавірус для невакцинованих громадян.Таку норму можуть запровадити наприкінці літа, але під час ухвалення такого рішення будуть зважати на кількість повністю вакцинованих людей.

Як повідомлялося, у Фіджі вакцинацію від коронавірусу мають намір зробити обов'язковою для всіх державних службовців. У разі відмови від щеплення держслужбовців звільнятимуть, а приватний сектор – штрафуватимуть.

Новини світу: французька влада зобов'язала медичних працівників вакцинуватися до 15 вересня

Источник материала
Поделиться сюжетом