Нацбанк збирається скасувати обмеження на купівлю валюти
Нацбанк збирається скасувати обмеження на купівлю валюти

Нацбанк збирається скасувати обмеження на купівлю валюти

Національний банк України найближчим часом збирається скасувати обмеження на придбання бізнесом іноземної валюти без зобов’язань.

Про це повідомляє «Мінфін».

Таку заяву в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» зробив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

За словами пана Гелетія, Україна готова рухатися й далі на шляху до валютної лібералізації. І дозвіл бізнесу купувати іноземну валюту без зобов’язання – важливий крок для цього.

За словами заступника НБУ, таке послаблення матиме великий вплив на валютний ринок. Він буде більшим, ніж попередні лібералізаційні заходи.

Юрій Гелетій. Скріншот: Перший діловий телеканал

Гелетій розповідає, що зараз продовжуються дискусії. Обговорення щодо модальності знаходяться на фінальному етапі. Проте зняття обмеження буде поступовим:

«Зняття цього обмеження буде поступовим, але воно станеться. Це рішення буде схвалено нами незабаром», — говорить Гелетій.

Валютна лібералізація

Це не перше обмеження, яке скасував Нацбанк для юридичних осіб. Так у січні цього року Нацбанк зняв заборону для клієнтів-юридичних осіб на проведення операцій, пов’язаних з продажем валюти на умовах "форвард". 

Споруда НБУ. Фото bank.gov.ua

Так, заборону зняли на купівлю і продаж валюти за гривні на умовах «форвард», операцій з іноземною валютою і банківськими металами на умовах маржинальної торгівлі, на розрахунки іноземною валютою під час купівлі цінних паперів у валюті.

В кінці червня НБУ дозволив банкам продавати іноземну готівку громадянам за безготівкові кошти.

Читайте також: НБУ послабив курс долара.

Раніше ми писали, що колекторам заборонили погрожувати своїм боржникам.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом