6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Після повені в Німеччині на Європу чекають нові катастрофи - ще більш руйнівні
Після повені в Німеччині на Європу чекають нові катастрофи - ще більш руйнівні

Після повені в Німеччині на Європу чекають нові катастрофи - ще більш руйнівні

Вчені проаналізували тенденції аномальних дощів в Німеччині і Бельгії, які забрали життя сотень людей, і виявили закономірності швидких кліматичних змін.

Про це повідомляють дослідники в інтерв'ю DW.

Причина аномальних дощів - зміни клімату

Вчені з Інституту метеорології і кліматичних досліджень та Інституту атмосферних і кліматичних наук в Цюріху впевнені, що Німеччина і Бельгія стали першими жертвами глобальної зміни клімату, через які минулого тижня північну Європу захлиснули повені.

Таких руйнівних катастроф не було вже кілька десятків років. Тим більше в зазначених країнах. Але метеорологи застерігають, що страшні і екстремальні погодні умови стануть нормою в недалекому майбутньому. Ненормальна спека - перша причина, і питання стоїть вже в тому, наскільки сильно вона вплине на погодні умови.

Результаты обильных дождей

«Сильні зливи стануть частими в світі, який піддався глобальному потеплінню», - заявив DW Андреас Фінк з Технологічного інституту Карлсруе. Адже підвищення загальної температури атмосфери призведе до того, що збільшиться вологість. А значить, чим сильніше потепління, тим більше стане тривалих опадів і дощів.

Термічні хвилі і вітри викличуть руйнівні пожежі

Крім проблеми дощів і повеней з'являється інша - потенційні пожежі, які виникнуть через зміни потоку повітря. Коли циклони і антициклони будуть стикатися один з одним або затримуватися на довго час над одним регіоном, то спровокують екстремальні термічні хвилі. Сильна різниця температур буде викликати або рясні опади, або лісові пожежі і посуху.

Ледники тают, уровень мирового океана повышается

І останнє, але не за значенням - вісь Місяця постійно зміщується, що провокує зміни інтенсивності припливів і відливів. Вчені прогнозують, що до 2030 року рівень світового океану підніметься до тієї позначки, яка понесе за собою невиправні наслідки.

Таким чином, великі уми світу пророкують затяжні повені з трагічними і катастрофічними результатами. У поєднанні зі зростаючою кількістю екстремальних погодних явищ, викликаних зміною клімату, це особливо тривожить.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що синоптики прогнозують похолодання: до України наближається циклон Christoph

Також ми писали, коли спека закінчиться в Україні: синоптик Наталка Діденко назвала дату

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом