6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні з'явилися повзучі отруйні тварюки з найспекотніших країн
В Україні з'явилися повзучі отруйні тварюки з найспекотніших країн

В Україні з'явилися повзучі отруйні тварюки з найспекотніших країн

У місті Кривий Ріг на майданчику біля лікарні №8 місцеві жителі і перехожі помітили живого скорпіона. Злякавшись уваги, комаха поповзла в щілину стіни.

Повідомили про подію в Telegram-каналі "Дніпро обласний".

Перехожі встигли зняти відео зі скорпіоном

Як повідомляють очевидці, невелика павукоподібна комаха, яка сильно нагадує скорпіона, повзала по майданчику біля будівлі лікарні. Коли її помітили, зібралася невелика юрба глядачів. Багато витягли мобільні телефони, щоб зняти незвичайну істоту. Така увага не сподобалося скорпіону, і він поспішив ретируватися в стінну щілину.

Як прокоментували подію в телеграм-каналі, «в основному скорпіони не нападають на людей, якщо на них випадково не наступити». Тому обов'язково зверніться до швидкої допомоги, якщо з вами таке сталося, адже отрута комахи може бути смертельною.

Коли скорпіони можуть напасти на людину?

Звичайно, скорпіони можуть лякати. Деякі види мають отруту, небезпечну для людини. Але всупереч поширеній думці, скорпіони - не бездумні жалячі машини. Його укус є частиною обережною стратегії. Як і коли скорпіон вирішує вкусити?

Наприклад, коли справа стосується полювання і захисту, скорпіони стикаються з серйозною дилемою. Отрута є їх найефективнішою зброєю, але її виробництво є метаболічно дорогою, і дані показують, що комахи воліли б зберігати її для економії енергії. Отже, скорпіони, як правило, не використовують отруту для полювання на більш велику здобич і захисту від хижаків.

Кадр из видео

Для більш дрібної здобичі скорпіони можуть зовсім не жалити або просто паралізувати, щоб її було легше з'їсти. Для великих хижаків необхідно жало. Вони можуть використовувати превентивні заходи для стримування і заощадження енергії, або, якщо ситуація жахлива, нанести нищівний удар. Великих хижаків не паралізує, але вони відчувають болісну біль.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що на Сумщині стоматолог під пломбою пацієнтки виявив кліща з бореліоз

Також ми писали, що вчені знайшли унікальне рослина з чоловічим, жіночим і бісексуальним підлогою

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом