На Донбасі вбили 19-річного захисника України: не признавався мамі, що воює
На Донбасі вбили 19-річного захисника України: не признавався мамі, що воює

На Донбасі вбили 19-річного захисника України: не признавався мамі, що воює

На Донбасі загинув ще один український воїн. 19-річний навідник танка з Дніпропетровської області Олександр Юрков помер, захищаючи батьківщину.

У хлопця залишилася наречена, мама і сестра.

Про це повідомляється в матеріалі «OBOZREVATEL».

Хлопця призвали до армії у вересні. Тоді йому було 18 років, він тільки закінчив коледж. Олександра швидко забрали в армію. А пізніше він розповів рідним, що уклав контракт.

Односельці розповіли, що мати загиблого не знала, що син на Донбасі. Вона була впевнена, що він на навчаннях в Новомосковську. Підозрюють, що хлопець просто не хотів її хвилювати.

Олександр Юрков. Фото: «OBOZREVATEL»

Мама навідника до сих пір не може прийти в себе. Звістка про загибель сина шокувала її, адже жінка не знала, що син воює на Донбасі. Тому не відразу зрозуміла, що сталося, коли військові зайшли до будинку і сказали, що її син помер.

Олександра поховали в рідному селі - Криничувате. Це трапилося в п'ятницю, 16 липня. Попрощатися з героєм прийшли близько сотні односельчан.

Про Олександра

Хлопця і його сестру виховала мама сама. Знайомі розповідають про нього як про чуйного і спокійного хлопця, який завжди приходив на допомогу.

Він був опорою для матері, яка залишалася одна. Сестра Саші зараз вчиться в інституті.

У Саші також залишилася наречена Люба. Після служби він збирався одружитися з нею. Молоді люди лише встигли провести заручини в церкві.

Олександр Юрков і його кохана Люба. Фото: «OBOZREVATEL»

Дівчина розповіла, що познайомилися вони онлайн. Саша часто приїжджав провідати кохану.

«Він був дуже хорошим, життєрадісним і трошки впертим. Не дуже любив комусь  щось про себе розповідати », - говорить про коханого Люба.

За її словами, він збирався продовжувати контракт.

Дівчина ніяк не могла повірити, що Саша загинув. Про його смерть вона дізналася випадково, але і далі продовжувала писати хлопцю.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, що в результаті нещасного випадку загинув учасник бойових дій на сході України

Читайте також про те, що під час обстрілу загинув український військовослужбовець.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом