Понад три роки Сашку шукали донора кісткового мозку і ось зараз є шанс на проведення трансплантації
Понад три роки Сашку шукали донора кісткового мозку і ось зараз є шанс на проведення трансплантації

Понад три роки Сашку шукали донора кісткового мозку і ось зараз є шанс на проведення трансплантації

Малюк цей весь час прожив в лікарні Італії, а зараз перебуває у стерильному боксі.

Зазвичай історії малюків, які потребують рятівної трансплантації кісткового мозку, дуже схожі між собою, та випадок 5-річного Сашка майже унікальний. ДНК дитини настільки особливе, що йому довгі роки не могли знайти "двійника" серед донорів по всьому світу і цей весь час він прожив у лікарні, та зараз є чи не єдиний шанс на одужання. Кожен з нас може допомогти хлопчику нарешті вийти зі стін лікарні і повернутись додому.   

Сашко Рожок народився із рідкісним генетичним захворюванням - синдром Костмана, під час якого кістковий мозок не виробляє клітини, які відповідають за боротьбу з інфекціями. Тож хвороба позбавила дитину імунітету.

З таким діагнозом дитину рятували за допомогою препаратів, які б мали стимулювати вироблення відсутніх клітин. Але вони виявились заслабкими у випадку малюка.

«Через постійні рецидивуючі інфекції та складні хірургічні втручання у 2018 році лікарі вирішили, що дитині потрібна трансплантація кісткового мозку від неродинного донора», - розповідають рідні хлопчика.

Тоді таку необхідну трансплантацію погодилась провести в Італії, але виявилось, що у всьому міжнародному реєстрі донорів кісткового мозку не має жодного сумісного до ДНК дитини донора. «Майже три роки тривали пошуки, та результату, на жаль, не було. Весь цей час хлопчик продовжував хворіти, крім того зʼявився ризик перетворення хвороби на лейкоз. Аби не допустити цього, італійські лікарі вирішили робити трансплантацію від одного з батьків, які підходили дитині лише частково», - розповідають родичі малюка.

За цей час йому зробили 4 родинні пересадки, на жаль, без успіху. Виявилося, що у хлопчика антитіла до клітин як мами так і тата, його організм раз за разом відштовхує батьківський кістковий мозок.

А від 1 березня 2021 р і досі Саша з мамою вимушено зачинені в стерильному боксі відділення онкогематології італійської клініки. Коли батьки майже втратили надію, з'явився шанс - в одному з міжнародних банків пуповинной крові знайшовся матеріал, відповідний до ДНК хлопчика. Тож зараз з’явилась можливість провести таку необхідну трансплантацію.

«Вартість транспортування матеріалу до італійської клініки та проведення п'ятої трансплантації складає 40 тисяч євро. Для маленького Саші це єдина можливість вижити. Його власний кістковий  мозок не виробляє жодних клітин крові і не здатен відновитися, батьки не зможуть бути донорами, а чекати на іншу можливість зовсім не маю часу», - додають волонтери про стан дитини.

Батьки разом з італійськими лікарями звертаються до українців з проханням допомогти хлопчику отримати шанс на життя, адже більшу половину коштів на це вже зібрали, тож залишилось зовсім трошки.

Реквізити для допомоги:

 МОНОБАНК грн.  (Рожок Олександр тато)          5375 4114 0575 8264

ПРИВАТБАНК грн.  (Рожок Олександр тато)      5168 7453 0216 9500

АЛЬФА БАНК грн.  (Рожок Олександр тато)      5472 7612 5203 8794

Або

АЛЬФА БАНК Euro (Рожок Олександр тато)      5472 7632 5100 4801

Банк: АТ "Альфа-Банк"

Отримувач: ОЛЕКСАНДР ПЕТРОВИЧ РОЖОК

IBAN: UA583003460000026208901331807

Валюта: EUR

Код отримувача: 2815106333

Більше інформації і реквізитів https://oleksandr-rozhok.adbbox.com/

Источник материала
Поделиться сюжетом