У Києві комунальники пояснили, чому з-під землі забив "гейзер"
У Києві комунальники пояснили, чому з-під землі забив "гейзер"

У Києві комунальники пояснили, чому з-під землі забив "гейзер"

Нині тривають гідравлічні випробування тепломережі до наступного опалювального сезону.

"Гейзер" заввишки кільканадцять метрів - просто посеред житлового кварталу. У Києві знову не витримали труби. Вражені, але вже не здивовані містяни, взялися фільмували комунальний фонтан з різних ракурсів, - про це йшлося в сюжеті ТСН.19:30 21 липня.

На відео видно, як в небо здіймаються тонни води. Заввишки - порив переганяє чималі дерева поруч. Завширшки -  легко затуляє сусідню дев'ятиповерхівку. Виверження із землі поруч з висотками тривало кілька хвилин. Затим - усю ділянку водопостання комунальники відімкнули. Пояснили: нині тривають гідравлічні випробування тепломережі до наступного опалювального сезону. У трубу подали високий тиск, через що та і не витримала. Тепер дірку візьмуться латати і знову заганятимуть у неї тиск, допоки не виявлять усіх несправностей.  Скільки це триватиме - невідомо. А доти, мешканцям кількох районів доведеться посидіти без гарячого водопостачання.

Пошкодження сталося через те, що цей трубопровід був збудований і введений в експлуатацію 1961 році і працює уже 60 років. Пошкодження планують усунути протягом доби. Але на час проведення випробувань – гаряче водопостачання користувачів відключене.

Нагадаємо:

  • Зранку у Києві в черговий раз прорвало трубу на мосту Патона. Пошкодження вже виявлене та локалізоване робітниками "Київтеплоенерго".
  • 11 липня в Києві на мосту Патона також прорвало трубу й з неї у Дніпро полився величезний фонтан води.

Новини України: у столиці знову прорвало тепломережу

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом