Українським пенсіонерам тричі за рік підвищать пенсії: хто отримає більше
Українським пенсіонерам тричі за рік підвищать пенсії: хто отримає більше

Українським пенсіонерам тричі за рік підвищать пенсії: хто отримає більше

В Пенсійному фонді України вкотре заговорили про майбутні виплати для пенсіонерів.

Про це пишуть на офіційній сторінці відомства у Facebook.

Учора, 20 липня, на сторінці ПФУ повідомили, що фінансування пенсій у липні продовжується згідно із встановленим графіком.

Зазначається, що на виплати пенсіонерам спрямовано 2 мільярди гривень. Окрім цього, забезпечено фінансування пенсій на загальну суму понад 34 мільярда гривень.

Виплати пенсій проводитимуть у визначену для кожного з пенсіонерів дату:

«Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку», - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що з 1 липня в Україні також підвищили виплати для пенсіонерів. Більші виплати почали отримувати понад п’ять мільйонів літніх українців.

Наступне підвищення пенсій українцям варто очікувати вже у жовтні. Щоправда доплати отримують лише пенсіонери віком від 75 до 80 років. Їм виплачуватимуть на 400 гривень більше щомісяця.

Окрім цього, з 1 жовтня мінімальний розмір виплат для пенсіонерів буде встановлено на рівні 2 500 грн, при наявності страхового стажу 20/25 років і більше.

Фото: epravda.com.ua

З 1 грудня разом із зростанням мінімальної зарплати підвищиться і мінімальна пенсія для пенсіонерів від 65 років, якщо їх трудовий стаж становить 30/35 років. Виплати піднімуть з 2 400 гривень до 2 600 гривень, тобто 40% від мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, раніше ми писали, що робити, якщо вам неправильно порахували пенсію

Читайте також, кому підвищили пенсійні виплати з липня

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом