Мистецькі плани на вихідні: Ідеальна краса, життя тварин або скульптурні інсталяції
Мистецькі плани на вихідні: Ідеальна краса, життя тварин або скульптурні інсталяції

Мистецькі плани на вихідні: Ідеальна краса, життя тварин або скульптурні інсталяції

"Ідеальна. Світ жінки у творах китайських художників 18 початку 20 століття з колекції музею"

23 липня 29 серпня 2021 року у Музеї Ханенків

Виставковий проєкт у Музеї Ханенків досліджує уявлення про жіночу красу у творчості китайських художників 18  початку 20 століття та дозволяє дізнатися більше про умови життя та сприйняття жінок у суспільстві минулих століть.

Протягом багатьох століть жінки у Китаї мали відповідати стандартам патріархального суспільства. До зовнішності та поведінки жінок висувалося безліч умов  вони мали слідувати суворим нормам етикету, виконувати хатні обов'язки, відповідати канонам краси та народжувати багато дітей.

Хоча упродовж тисячоліть у китайській культурі домінували чоловіки, у її фокусі опинялося й багато жінок із різних верств суспільства. Вважалося, що жінки більше схильні до милосердя та самопожертви, тож часто саме через фемінні образи зображували божества милосердя. Увагу митців привертали і жінки, які радикально відкидали традиційні життєві сценарії того часу та сміливо бралися за бойові мистецтва і боротьбу за справедливість.

Більшість представлених на виставці творів походять із колекції китайського мистецтва подружжя Жаспар, зібраної у Шанхаї у середині 20 століття.

"Живий куточок", експозиція Євгенії Бєлорусець

21 липня 8 серпня 2021 року у The Naked Room

У галереї The Naked Room відкрилась виставка "Живий куточок" української художниці, письменниці та фотографки Євгенії Бєлорусець.

Виставка фокусується на вирізненні фотографічного у складному й багатошаровому проєкті Євгенії про тварин. Вона створювала серію світлин паралельно з дослідженням для книги "Цикл лекцій про сучасне життя тварин", що виходить друком російською в IST publishing та англійською в Isolarii.

Виставка "Живий куточок" натомість принципово мовчазна. Назва говорить нам про затишний та впорядкований простір для взаємодії із привабливо нелюдським. Але експозиція радше нагадує дитячі кошмари, де відчуття моторошного є цілком конкретним.

Взаємодія. Динамічна виставка української скульптури та паблік-арт

23 липня 15 вересня 2021 року даху Kooperativ

Port.agency та Kooperativ презентують новий проєкт, створений у рамках спільної річної артпрограми  динамічну виставку Взаємодія за участю сучасних художників, яка реалізована за підтримки Saga Development.

Виставка об'єднує висловлювання сучасних українських митців, що прагнуть своїм мистецтвом доповнювати та розвивати екосистему міста у діалозі з усіма його складовими та дійовими особами.

Неймлес
Егор Анцигін. Хвиля 

Сьогодні понад сімдесят відсотків населення України мешкають у містах. Будуючи для себе комфортний простір, люди руйнують чинні екосистеми та створюють всередині міст нові  безпечні імітації дикої природи, що залишаються в рамках нашого контролю. Сучасникам доводиться шукати нову екологічність відносин людини з природою та переосмислювати екологічність стосунків людей між собою.

Експозиція є динамічною: розташування експонатів змінюється, додаються нові учасники. Наразі серед них  Антон Логов, Алевтина Кахідзе, Анна Надуда, Єгор Анцигін, Маргарита Журанова та Богдан Локатир, Роман Мінін та колектив вуличних художників Неймлес.

Під час проєкту відбудеться дводенна серія дискусій та лекцій з екології, урбаністики та мистецтва Urban Art Weekend 24 та 25 липня, детальна інформація тут.


Читайте також: Лувр и галерея Уффици пожаловались на проект Pornhub с порноактерами, оживляющими картины.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом