З сайту Олімпіади-2020 прибрали карту, на якій Крим показували окремо від материкової України
З сайту Олімпіади-2020 прибрали карту, на якій Крим показували окремо від материкової України

З сайту Олімпіади-2020 прибрали карту, на якій Крим показували окремо від материкової України

З офіційного сайту Олімпійських ігор-2020 в Токіо прибрали карту, на якій тимчасово окупований Росією Крим показували окремо від материкової України – півострів відділили кордоном. Про це повідомила «Українська правда».

Раніше на сторінці розкладу мапа була під назвою Olympics Cheer Zone. Зараз цей розділ зник, замість нього з’явилася підбірка відеороликів з Олімпіади-2020.

Вікно Olympics Cheer Zone було створене для того, щоб уболівальники різних країн могли познайомитися та поспілкуватися за допомогою відеозв'язку. Тепер у них такої можливості немає.

Нагадаємо, Україну в Токіо представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах). Літня Олімпіада в Токіо триватиме з 23 липня по 8 серпня. «UA: Перший» є офіційним транслятором літніх Олімпійських Ігор 2020 та Паралімпійських ігор 2020, які відбудуться з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.



Церемонія відкриття Олімпійських ігор-2020 в Токіо запланована на вечір 23 лютого. Через пандемію вона пройде без глядачів, але деякі офіційні особи, гості та ЗМІ будуть присутні.

Президент оргкомітету Олімпійських ігор в Токіо Сейко Хашимото за день до церемонії відкриття заявила про звільнення режисера Кентаро Кобаяші. Його звинуватили у використанні жарту про Голокост у своєму комедійному виступі 1998 року. Раніше на цьому тижні звільнився композитор Кейго Оямада, чия музика мала бути використана на церемонії відкриття Олімпіади. Йому пригадали інтерв'ю 90-х років, коли він зізнався, що в школі знущався над дітьми з інвалідністю.

До цього покинув пост глави оргкомітету Йоширо Морі. Він назвав жінок у складі комітету занадто балакучими і поскаржився, що через них засідання затягуються. Ці слова викликали хвилю критики, і йому довелося піти у відставку.

Також головний креативний директор церемоній відкриття і закриття Олімпійських і Паралімпійських ігор в Токіо Хіроші Сасакі звільнився після того, як його розкритикували за ідею одягнути plus size актрису в костюм свині для церемонії відкриття Ігор.

Фото: Українська правда

Теги по теме
Новости Крым Инфопространство аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом