Іспанія змінила правила в’їзду для українців
Іспанія змінила правила в’їзду для українців

Іспанія змінила правила в’їзду для українців

У консульській службі повідомили, що інформація оновлюється щотижня

Фото з відкритих джерел

Уряд Іспанії дозволив усі подорожі з України

Починаючи з вівторка, 27 липня, будуть діяти нові правила в’їзду в Іспанію громадян України. Про це повідомляє консульська служба України.

Починаючи з 27 липня дозволятимуться усі подорожі з України за умови надання для осіб віком від 12 років одного із таких документів:

  • сертифікат про вакцинацію;
  • діагностична довідка (негативний результат PCR тестування за 72 години до в’їзду або негативний результат швидкого тестування за 48 годин до в’їзду);
  • довідка про одужання.

«Для усіх пасажирів (у тому числі для дітей), які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, у тому числі з метою транзиту до інших країн, має бути завчасно заповнений формуляр санітарного контролю та отриманий QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту по прибуттю до Іспанії», – йдеться у повідомленні.

Додаткові інформаційні матеріали містяться на сторінках МОЗ Іспанії, Посольства України в Іспанії та Посольства Іспанії в Україні.

У консульській службі повідомили, що інформація оновлюється щотижня, і це необхідно враховувати при плануванні подорожі та додатково перевіряти дані перед поїздкою.

Як повідомлялося раніше, починаючи з понеділка, 18 липня, громадяни України зможуть відвідувати Німеччину навіть за відсутності щеплень. Однак при вʼїзді мандрівники мають надавати актуальний негативний тест на коронавірус.

Нагадаємо, Естонія знімає обмеження на вʼїзд українських громадян.

Источник материала
loader
loader