Коли в Україні почнеться третя хвиля Covid-19 – ВООЗ
Коли в Україні почнеться третя хвиля Covid-19 – ВООЗ

Коли в Україні почнеться третя хвиля Covid-19 – ВООЗ

Нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися наприкінці серпня – на початку вересня. Вона триватиме до зими, в залежності від дій уряду та розширення масштабів вакцинації.

Про це повідомив голова Бюро ВООЗ в Україні лікар Ярно Хабіхт в інтерв’ю одному з видань.

– Точну відповідь дати важко. Але, зважаючи на наявні дані, широке поширення Дельта, заходи  охорони громадського здоров’я і соціальні заходи, охоплення вакцинацією та інші параметри, прогнозуємо, що випадки інфікування та госпіталізації почнуть рецидивувати в кінці серпня – на початку вересня, – зазначив він.

За словами Хабіхта, зараз вдалий час в Україні, щоб отримати щеплення від коронавірусу. Адже поки штам Дельта широко не поширився в країні.

Але варто пам’ятати, що цей варіант поширюється швидко, заражаючи незахищених і вразливих людей. Він додав, що вакцини залишаються ефективним засобом уникнути важкого перебігу хвороби та смерті.

Читайте
На Львівщині виявили три випадки штаму Дельта

Станом на 13 липня не менше 111 країн і територій повідомили про виявлення штаму Дельта. Він продовжить поширюватися, і в найближчі місяці буде домінувати в Європі та в усьому світі.

В Україні вже очікують третю хвилю коронавірусу через активне поширення штаму Дельта. У Києві готують додаткові місця у лікарні, реанімаційні та дитячі ліжка. Але експерти сподіваються, що вакцинація одного мільйона людей у столиці дозволить не запроваджувати жорстких карантинних обмежень.

Теги по теме
Украина Коронавирус ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом