До Німеччини на лікування полетіли 15 українських бійців
До Німеччини на лікування полетіли 15 українських бійців

До Німеччини на лікування полетіли 15 українських бійців

Німеччина приймає наших військових від початку війни. І за цей час допомогу там отримали майже півтори сотні військовослужбовців.

На лікування до Німеччини полетіли п'ятнадцять українських бійців. Транспортують військових спеціально оснащеним літаком: із медичним обладнанням на борту. Збройні сили Німеччини застосовують його для рятувальних операцій. Він може перевозити поранених на великі відстані й у лежачому стані.

Про це йдеться 27 червня у сюжеті ТСН.19:30.

Після прибуття в німецькі шпиталі бійців спершу обстежать, а потім підберуть їм індивідуальну програму лікування.

Німеччина приймає наших військових від початку війни. І за цей час допомогу там отримали майже півтори сотні військовослужбовців. Серед тих, хто полетів на лікування цього разу, частина дістала поранення нещодавно, інші — ще декілька років тому.

"Декільком пораненим доведеться там залишитися на декілька місяців. можливо, навіть до року. Ми докладемо максимум зусиль, щоб належним чином усіх пролікувати та відновити здоров'я поранених бійців", — запевнив полковник медичної служби Бундесверу Геральд Фішер.

Новини світу: 15 українських бійців полетіли до Німеччини на лікування

Новини світу: 15 українських бійців полетіли до Німеччини на лікування

"Понад 30 наших фахівців отримали стажування, вони мали нагоду ділитися своїми знаннями і вчитися у німецьких колег. Для наших військових госпіталів станом на сьогодні німецькими партнерами було надано матеріальних цінностей на близько 10 млн євро", — розповів заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Також цього року планують реалізувати спільний з Німеччиною та Естонією проєкт щодо отримання обладнання для мобільного госпіталю.

Нагадаємо, що на сході України за рік режиму припинення вогню, який почав діяти 27 липня 2020 року, загинули 45 українських військовослужбовців та 163 зазнали поранень.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
loader
loader