На Полтавщині мер відзначив радянське свято на тлі прапора з червоною зіркою
На Полтавщині мер відзначив радянське свято на тлі прапора з червоною зіркою

На Полтавщині мер відзначив радянське свято на тлі прапора з червоною зіркою

Поліція розпочала розслідування через публічне використання забороненої символіки комуністичного режиму.

За старою радянською традицією, мер міста Хорола (Полтавська область) Сергій Волошин відсвяткував день ВМФ в останню неділю липня і сфотографувався з прапором військово-морського флоту СРСР. Після скандалу, який викликали оприлюднені фото в Мережі, поліція розпочала розслідування за фактом публічного використання комуністичної символіки.

Про це повідомив начальник пресслужби Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, всі обставини події будуть з’ясовані в рамках кримінального провадження. “За даним фактом слідчим поліції, під процесуальним керівництвом Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури відомості внесені до ЄРДР за частиною 1 статті 436 -1 Кримінального кодексу України”, - уточнив речник полтавської поліції. 

Санкцією цієї статті передбачено покарання за виготовлення, поширення і публічне використання забороненої символіки - до п'яти років позбавлення волі.

Після розголосу цієї історії Сергій Волошин видалив зі своєї сторінки фото, які його скомпрометували, але їх уже перепостили інші користувачі мережі. Як свідчать скріншоти поста хорольського мера, він уже десятиліттями дотримується традиції відзначати день ВМФ у такій обстановці. 

"Десятки років існує на Хорольщині традиція в День військово-морського флоту збиратися разом в Вишняках. Важливість цього дня для тих, в чиєму серці назавжди живе море, неоціненна... Підняли прапор, на урочистому шикуванні вітали нових членів організації "Шторм", пом'янули товаришів, які покинули цей світ..." - йшлося у підписі до опублікованих знімків.

Як відомо з біографії мера, від 1988 до 1991 року Волошин служив у військово-морському флоті СРСР.

До речі, в Україні день ВМС відзначають у першу неділю липня (цього року — 4 липня), а в Росії, як і раніше в СРСР, – в останню неділю липня (25 липня). 

Нагадаємо, у Львові повністю демонтували радянський Монумент слави. Фігурирадянського монументу перенесуть в музей "Територія терору".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны