Сланцеві пейзажі Північного Уельсу внесені до спадщини ЮНЕСКО
Сланцеві пейзажі Північного Уельсу внесені до спадщини ЮНЕСКО

Сланцеві пейзажі Північного Уельсу внесені до спадщини ЮНЕСКО

КИЇВ. 28 липня. УНН. Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО підтвердив, що сланцевий ландшафт на північному заході Уельсу офіційно внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, інформує УНН.

Деталі

В Уельсі нині знаходиться чотири об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Коментуючи успішну заявку, перший міністр Уельсу Марк Дрейкфорд сказав, що "всесвітнє визнання" в якійсь мірі допоможе зберегти цей район і його спадщину.

"Сьогоднішнє оголошення визнає значний внесок, який ця частина Північного Уельсу внесла в культурну і промислову спадщину не тільки Уельсу, а й усього світу", - сказав він.

Контекст

Уряд Великої Британії офіційно включив цей район в список ЮНЕСКО в січні 2020 року, а прем'єр-міністр Борис Джонсон назвав його "районом дивовижної унікальності і захоплюючою дух краси".

Сланець в формі каменю добувався в Північному Уельсі понад 1 800 років і використовувався для будівництва частин римського форту. Регіон став світовим лідером з виробництва та експорту сланцю, в якому працюють тисячі людей.

Сланцева промисловість Уельсу також справила величезний вплив на світову архітектуру: сланець використовувався в ряді будинків, терас і палаців по всьому світу; включаючи Вестмінстерський зал, Королівський виставочний будинок в Мельбурні і мерію Копенгагена в Данії.

Доповнення

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) попередила владу Великої Британії про те, що Стоунхендж може бути виключений зі списку Об’єктів всесвітньої спадщини, якщо проект будівництва автотуннеля поруч з древнім кам’яним кільцем не переглянуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французьку Ніццу включили до об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом