У Веренчанській школі завершено зовнішні роботи
У Веренчанській школі завершено зовнішні роботи

У Веренчанській школі завершено зовнішні роботи

У Веренчанці триває зведення нового корпусу школи, на який громада чекала майже 30 років. Зовнішні роботи завершено, внутрішні – на фінальній стадії. Так, фасад закладу вже утеплили, незабаром розпочнуть облаштовувати територію, повідомляє Чернівецька ОДА.

– Цей об’єкт – довгобуд, тут була лише коробка та частково перекритий дах. Але вже першого вересня діти підуть до нової сучасної школи. Вартували роботи близько 30 мільйонів гривень, основну суму виділив Державний фонд регіонального розвитку, частину коштів також вклала громада, – пояснив перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

На території школи планують облаштувати доріжки та зелені зони, а також футбольний майданчик зі штучним покриттям.

Як пояснив директор Веренчанської школи Юрій Кривак, новий корпус був украй потрібен, адже у приміщенні, розрахованому на 250 учнів, тіснилися майже вдвічі більше дітей. Як результат – навчання у дві зміни та переповнені кабінети. Звісно ж, такі умови позначалися і на здоров’ї, і на здатності засвоювати матеріал.

– Новий корпус дасть нам змогу запровадити кабінетну систему, бо раніше через брак місця не могли цього зробити. Матимемо нову їдальню і актовий зал, сучасні класи фізики, хімії, біології, інформатики. Також плануємо зорганізувати нові гуртки, – розповів Юрій Кривак.

Зводять новий корпус у Веренчанській школі за програмою президента України «Велике будівництво». Він буде енергоощадним та максимально комфортним.

Теги по теме
Дети Черновицкая область Школа Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом