Як отримати гроші за те, що стали свідками порушення ПДР?
Як отримати гроші за те, що стали свідками порушення ПДР?

Як отримати гроші за те, що стали свідками порушення ПДР?

Зміни допомагатимуть посиленню ролі суспільства у заходах контролю за безпекою дорожнього руху. Плюс - фінансова вигода найбільш спостережливим громадянам.

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради України.

Фото\відео розглядатимуть як доказ

Згідно з потенційним нововведенням, громадяни можуть знімати на камеру свого мобільного телефону порушення правил дорожнього руху або будь-які інші зневажливі до ПДР дії. Далі цей матеріал фігуруватиме у справі щодо адміністративного порушення, його розглянуть як повноцінний доказ проти обвинуваченого.

Порушення ПДР можна знімати на камеру телефону

Якщо доведуть, що контент не сфальсифікований і дійсно доводить провину, власнику фотографії або відео буде виплачено грошову винагороду в сумі 10% від загального штрафу, накладеного на порушника ПДР. Перевірка того, що кадри справжні, буде здійснювати суд або за свій рахунок, або за рахунок порушника (якщо той не погодиться відразу в їх достовірності), або грошима самого оператора (якщо матеріал все-таки виявиться підробленим).

Як користуватися можливістю довести провину порушника?

Є одна вимога до людей, які захочуть зняти епізод порушення правил дорожнього руху. Щоб контент був прийнятий судом як доказ, потрібно використовувати додаток «Дія». Він дозволить ідентифікувати користувача, визначить точні дату, координати і час здійснення порушення. Також відео програма буде відправляти в суд в зашифрованому вигляді.

Відео та фото докази потрібно завантажувати в додаток "Дія"

А щоб попередити можливі фальсифікації з метою наживи, законопроект також пропонує внести в Кримінальний Кодекс поправку про те, що підроблені докази в справах про адміністративні порушення будуть каратися кримінально. Плюс свідкам буде пропонуватися безкоштовна судова допомога в разі, якщо проти них виставлять звинувачення у фальсифікації і наклепі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що зміниться з 1 серпня? Нові умови перетину кордону і дорогий газ.

Також ми писали, що ПриватБанк ввів важливі зміни для ФОП: повна інструкція.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом