20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Білоруські спортсмени масово відмовляються повертатися на батьківщину з Олімпіади і тікають до Європи
Білоруські спортсмени масово відмовляються повертатися на батьківщину з Олімпіади і тікають до Європи

Білоруські спортсмени масово відмовляються повертатися на батьківщину з Олімпіади і тікають до Європи

Білоруська легкоатлетка, яка виступає у багатоборстві, Яна Максимова та її чоловік легкоатлет Андрій Кравченко заявили, що не повернуться на батьківщину після того, що трапилося із спортсменкою Христиною Тимановською на Олімпіаді в Токіо.

Про це легкоатлетка написала на своїй сторінці в Instagram.

Легкоатлетка із сім’єю зараз перебуває в Німеччині. Вона заявила, що не збирається повертатися до Білорусі після подій, які трапилися.

"На превеликий жаль зараз там можна втратити не тільки свободу але і позбутися життя ... Тут є можливість дихати на повні груди і бути одним з тих, хто бореться за свободу своїх людей, друзів, рідних і близьких, ми обов'язково переможемо", - пише легкоатлетка.

Яна Максимова з дочкою. Фото: Instagram/_maksimava_yana

Рішення залишитися в Німеччині Яна Максимова прийняла разом з чоловіком-легкоатлетом. Андрій Кравченко був одним із понад 400 білоруських спортсменів, які в серпні 2020-го у відкритому листі засудили фальсифікацію президентських виборів у Білорусі і насильство силовиків над мирними протестувальниками.

Після цього легкоатлета виключили зі збірної Білорусі.

Яна Максимова та Андрій Кравченко. Фото: Instagram/_maksimava_yana

Яна Максимова розповіла, що сподівається, що зможе продовжити свою спортивну кар'єру і виступити на наступній Олімпіаді.

Нагадаємо, що першого серпня Спортивні функціонери Білорусі намагалися силоміць повернути на батьківщину 24-річну легкоатлетку Христину Тимановську, яка брала участь в Іграх-2020 як член збірної Білорусі. Спортсменку виключили з команди після того, як вона розкритикувала тренерів білоруської олімпійської збірної.

В аеропорту легкоатлетка заявила, що її відправляють до Білорусі проти її  волі. Христина Тимановська отримала польську гуманітарну візу і найближчими днями прилетить до Польщі. Там збирається просити політичного притулку.

Раніше повідомлялося, що Чехія пропонує візу Христині Тимановській, щоб вона не була змушена повернутися до Білорусі.

Читайте також, як сім'я білоруски Христини Тимановскої, яку депортували з Олімпіади, втекла до Києва.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом