“Пропоную трошки отверезіти”: мер Конотопа облив водою народного депутата від “Слуги народу”
“Пропоную трошки отверезіти”: мер Конотопа облив водою народного депутата від “Слуги народу”

“Пропоную трошки отверезіти”: мер Конотопа облив водою народного депутата від “Слуги народу”

Інцидент з обливанням водою нардепа трапився під час сесії міської ради.

У четвер, 5 серпня, на сесії Конотопської міськради (Сумська область) голова міста Артем Семеніхін облив водою народного депутата із фракції "Слуга народу" Олександра Качуру. Згодом Семеніхін пояснив свій вчинок тим, що нардеп, буцімто, намагався зірвати сесію міської ради і поливав брудом місто та міську владу.

На опублікованих у соцмережах кадрах видно, що міський голова, взявши зі столу дволітрову пластикову пляшку з каламутною рідиною, підійшов до народного депутата, який сидів неподалік від нього у президії, та рясно покропив його. “Пропоную трошки протверезіти і прийти до тями”, - промовляв при цьому конотопський мер.

Як з’ясувалося, пляшку з водою, якою скористався Семеніхін, приніс не сесію міськради сам Качура. У такий спосіб він хотів показати, як погано очищає воду місцевий водоканал.

За повідомленням Telegram-каналу "Ювента", Олександр Качура звернувся із заявою до правоохоронців про “перешкоджання діяльності нардепа” з боку міського голови Конотопа.

Згодом Артем Семеніхін опублікував на свой Facebook-сторінці відео, в якому пояснив свій вчинок тим, що Качура йому погрожував в особистому листуванні, намагався зірвати сесію і “поливав брудом місто і міську владу”.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року помер новообраний мер Конотопа, 53-річний Олександр Луговий, який балотувався як самовисуванець і переміг чинного очільника міста Артема Семеніхіна з невеликою різницею в 1000 голосів. На посаду офіційно вступити він так і не встиг, бо перебував на лікуванні. Поки мером Конотопа лишається Артем Семеніхін.

Источник материала
loader
loader