В Україні інфляція в липні перевищила 10%: що подорожчало найбільше
В Україні інфляція в липні перевищила 10%: що подорожчало найбільше

В Україні інфляція в липні перевищила 10%: що подорожчало найбільше

З початку 2021 року ціни в Україні зросли на 6,5%.

У липні 2021 року в Україні прискориласяінфляція, показник якої, порівняно з липнем попереднього року, становить уже 10,2%. У червні показник інфляції був меншим — 9,5%.

Про це стало відомо із даних, опублікованих Державною службою статистики.

За даними статистичного відомства, споживчі ціни у 2021 році продовжують зростати щомісяця. З початку року зростання склало вже 6,5%. У річному вимірі, відносно липня 2020 року, показник інфляції склав 10,2%.

Серед продуктів найбільше у липні подорожчав цукор - на 6,7%. Зросли також ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби - на 0,8%. Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива подорожчали на 0,6%.

Послуги охорони здоров'я подорожчала на 0,1%, транспорт - на 1,1%, ціни на зв'язок зросли на 0,1%, а на відпочинок і культуру - на 0,7%. Вартість послуг у ресторанах і готелях збільшилася на 1,2%.

Сезонною тенденцією є здешевлення овочів, ціна яких в липні знизилася на 8,1%. Дешевшим також стало одяг та взуття - на 5,2%.

Вартість освітніх послуг залишилася без змін.

Нагадаємо, раніше Національний банк України ухвалив рішення підвищитирозмір облікової ставки, оскільки інфляція в країні у першому півріччі виявилася вищою, ніж прогнозувалося.

Источник материала
loader
loader