Гучна відставка в США: губернатор Нью-Йорка покидає посаду через сексуальні домагання
Гучна відставка в США: губернатор Нью-Йорка покидає посаду через сексуальні домагання

Гучна відставка в США: губернатор Нью-Йорка покидає посаду через сексуальні домагання

У звіті генпрокуратури згадуються 11 жінок, які зазнавали харасменту з боку губернатора.

У вівторок, 10 серпня, губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив, що через 14 днів покине свою посаду. Таке рішення він прийняв через тиждень після оприлюдненого генеральною прокуроркою штату Нью-Йорк Летицією Джеймс звіту про розслідування щодо систематичних сексуальних домаганнях з його боку до своїх співробітниць.

Про це повідомляє Reuters.

У оприлюдненій доповіді говориться, що слідчим вдалося виявити "глибоко тривожну, але ясну картину" того, що відбувалося на робочому місці в Куомо: він регулярно ображав  співробітниць, зачіпаючи і цілуючи їх всупереч їх бажанню, а також відпускав непристойні коментарі сексуального характеру на їхню адресу.

У матеріалах розслідування, яке тривало п’ять місяців, фігурують 11 жінок, які зазнали харасменту з боку губернатора. Загалом слідчі отримали свідчення від 179 осіб. 

У підсумку губернатора звинуватили у порушенні як федерального законодавства, так і законів штату.

Зрештою 63-річний Ендрю Куомо виступив з 20-хвилинною телевізійною промовою, в якій заявив, що його відставка набуде чинності через 14 днів і він припинить свою політичну кар'єру.

Куомо вкотре заперечив будь-які правопорушення зі свого боку, але зауважив, що приймає "повну відповідальність" за ненавмисну образу жінок, називаючи свої необачні дії ласкавими або жартівливими.

Губернатор Нью-Йорка заявив, що його боротьба із звинуваченнями під час його перебування на посаді паралізує роботу уряду і може коштувати платникам податків мільйони доларів у той час, коли пандемія коронавірусу все ще становить велику загрозу.

"Я думаю, з огляду на обставини, найкращий спосіб, яким я можу зараз допомогти, - це якщо я відійду вбік і дозволю уряду повернутися до уряду - і тому я так і зроблю", - сказав він.

Ця відставка дозволяє Куомо уникнути можливого відсторонення від посади через процедуру імпічменту. 

Нагадаємо, раніше низка впливових американських політиків, зокрема президент США Джо Байден, закликали Куомо піти у відставку, однак посадовець відкидав усі звинувачення.

Источник материала
loader
loader