У Росії прокуратура просить два роки обмеження волі для прессекретарки Навального
У Росії прокуратура просить два роки обмеження волі для прессекретарки Навального

У Росії прокуратура просить два роки обмеження волі для прессекретарки Навального

У Росії прокуратура просить два роки обмеження волі для прессекретарки опозиційного політика Олексія Навального Кіри Ярмиш. Про це йдеться у її Twitter.

«Прокуратура просить призначити Кірі покарання за «санітарному справі» у вигляді двох років обмеження волі і залишити їй домашній арешт до моменту вступу вироку в силу», – йдеться в повідомленні.

Як пише «Медиазона», Кіру Ярмиш звинувачують у підбурюванні до порушення санітарно-епідеміологічних правил на мітингу 23 січня 2021 року (росЗМІ називають це «санітарною справою»).

За версією слідства, прихильники опозиціонера, і в тому числі Ярмиш, опублікували в соцмережах заклики вийти на акцію в підтримку Навального 23 січня, через що в центр Москви нібито приїхали особи, які мали знаходитися на карантині через коронавірус. Учасника мітингу, який нібито прийшов на нього з порушенням карантину, оштрафували на 100 000 рублів (приблизно 36 000 грн).

Справу проти речниці Навального порушили 24 січня, а 30 січня її затримали та арештували.

У квітні Ярмиш отримала 10 діб арешту через «організацію мітингу за допомогою інтернету», хоча, за її словами, під час домашнього арешту у неї не було доступу до мережі.

Канал «Дождь» виключили з кремлівського пулу журналістів через висвітлення мітингів на підтримку Навального.

Крім того, Роскомнагляд заблокував доступ до сайту російського опозиціонера Олексія Навального.

Фото: rueconomics.ru

Теги по теме
Россия Новости Алексей Навальный Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом