У Росії прессекретарку Навального засудили до 1,5 років обмеження волі
У Росії прессекретарку Навального засудили до 1,5 років обмеження волі

У Росії прессекретарку Навального засудили до 1,5 років обмеження волі

Преображенський районний суд Москви засудив прессекретарку російського опозиційного політика та блогера Олексія Навального Кіру Ярмиш до 1,5 років обмеження волі за «підбурювання до порушення санітарно-епідеміологічних правил» на опозиційному мітингу (ч. 4 ст. 33, ч. 1 ст. 236 КК РФ).

«Кірі призначили 1,5 року обмеження волі і скасували домашній арешт до набуття вироком чинності», – йдеться в Twitter Ярмиш.

У коментарі журналістам речниця Навального повідомила, що не визнає себе винною. Вона планує подавати скаргу до Європейського суду з прав людини.

Обмеження волі передбачає необхідність знаходитись вдома у нічний час та не залишати територію Московської області. З урахуванням часу, проведеного під домашнім арештом, обмеження волі, за словами Ярмиш, триватиме 11 місяців.

Прокуратура просила для неї 2 роки обмеження волі та продовження домашнього арешту.

Як пише BBC, Кіра Ярмиш стала четвертою засудженою у так званій «санітарній справі». Раніше вироки отримали брат Олексія Навального Олег (один рік позбавлення волі умовно), соратник опозиціонера Микола Ляскін (один рік обмеження волі) та політична і громадська діячка Любов Соболь (1,5 роки обмеження волі).

З одного з фігурантів – муніципального депутата Костянтина Янкаускаса – звинувачення були зняті після того, як він оголосив про відмову балотуватися до Держдуми. 

«Санітарну справу» у РФ відкрили після мітингу 23 січня 2021 року на підтримку Навального.

За версією слідства, на акцію прийшли два десятки людей, які мали знаходитись на карантині через коронавірус. За порушення самоізоляції був засуджений один чоловік, якому призначили штраф у 100 тис. руб. (близько 36 тис. грн).

Фото: zn.ua

Теги по теме
Россия Новости Суд Алексей Навальный Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом