СБУ підозрює одеського чиновника у «торгівлі» військовими надбавками
СБУ підозрює одеського чиновника у «торгівлі» військовими надбавками

СБУ підозрює одеського чиновника у «торгівлі» військовими надбавками

Чиновник  вимагав до 50% «відкату» від суми премії військових 
Фото: СБУ

За попередніми даними, чиновник отримував дохід зі схеми щонайменше у 70 тисяч гривень щомісяця

Служба безпеки України в Одеській області затримала чиновника за підозрою у «торгівлі» надбавками для військових об’єднаних сил. Чиновник вимагав до 50% «відкату» від суми премії. Про це повідомляє пресцентр управління СБУ в Одеській області.

За даними слідства, чиновник майже рік «торгував» надбавками для військових, яких відправляли на службу в зону операції Об'єднаних сил (ООС). За можливість отримати максимальну премію він вимагав половину з отриманої суми.

Відзначається, що в підпорядкуванні чиновника перебувало близько 500 осіб, з яких понад 90% постійно їздять на ротацію в зону ООС. За попередніми даними, він зі своїми подільниками отримував дохід у сумі не менше 70 тисяч гривень щомісяця.

Для реалізації схеми з «торгівлі» надбавками чиновник залучив чотири людини. Вони збирали гроші з військових, при отриманні ними надбавок. Під час такої передачі один з офіцерів-посередників був затриманий на місці злочину.

Кримінальне провадження порушено за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання про повідомлення чиновнику про підозру та направлення матеріалів до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Источник материала
loader
loader