На вулицях Чернівців виступали народні колективи з Польщі, Румунії та України
На вулицях Чернівців виступали народні колективи з Польщі, Румунії та України

На вулицях Чернівців виступали народні колективи з Польщі, Румунії та України

Як уже повідомлялося, сьогодні, 21 серпня 2021 року, в Чернівцях стартував Міжнародний фольклорний фестиваль "Буковинські зустрічі".

Колективи-учасники презентували своє мистецтво на локаціях біля:  Головного управління Пенсійного фонду України (вул. О. Кобилянської, 1); Центру румунської культури ім. Євдоксія Гурмузакі (вул. О. Кобилянської, 9); Чернівецького обласного краєзнавчого музею (вул. О. Кобилянської, 28); Чернівецького обласного товариства польської культури ім. Адама Міцкевича (вул. О. Кобилянської, 36).

На Буковину завітали гості з Польщі колектив "Stanowinie", які завтра, 22 серпня, із концертною програмою відвідають село Стара Красношора Красноїльської територіальної громади. Також завтра Румунські колективи "Flori de Bukovina", "Piatra Soimului" та польська "Juterzenka" візьмуть участь у регіональному фестивалі "Заспівай, родино" в смт. Лужани Мамаївської громади, а згодом презентують свою велику концертну програму в будинку культури Неполоковецької громади.

Сам фестиваль "Буковинські зустрічі" був заснований ще у 1990 році в містах Ястров'є та Піла (Польща). Фестиваль покликаний гуртувати народи у збереженні, відродженні та популяризації традицій багатогранної культурної спадщини нашого краю. Традиційно фестиваль триває з травня до жовтня в Румунії, Польщі, Угорщині та Україні.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Источник материала
loader
loader