Яким буде курс долара восени?
Яким буде курс долара восени?

Яким буде курс долара восени?

Останні кілька тижнів валютний курс в Україні тримається на стабільному рівні. Долар стає дешевшим, а українська гривня зміцнюється на ринку. Але чи довго протримається така валютна політика?

Подробиці читайте на Сьогодні.

Курс долара на тижні, що минає

З валютою продовжують твориться чудеса: вже третій тиждень поспіль долар тримається практично на одному показнику. Невеликі коливання курсу становлять кілька копійок. У п'ятницю українці могли купити американську валюту за 26,81 гривень, продати – за 26,62 грн. Це дешево, останній раз така вартість була ще в березні минулого року.

Курс долара в кінці серпня 2021 року

Це пояснюється затишшям на валютному ринку. Національний банк контролює курс і поступово зміцнює національну гривню, хоча йому не вигідно, якщо долар стане надто дешевим. Тоді недалеко і до великих втрат у державному бюджеті. Плюс резиденти не поспішають вкладати свої фінанси у валюту, чекаючи, коли почнеться осінній період.

Ще одна важлива причина стабілізації курсу: Міністерство внутрішніх справ найближчим часом має покрити свій борг перед Кабінетом Міністрів у вигляді 2,7 млрд доларів. Тому уряд не поспішає купувати валюту, щоб не перемістити чашу терезів на бік послаблення гривні.

Що робити українцям і який курс очікувати?

Курс валют залишиться на колишньому рівні до вересня

Вважається, що у вересні гривня почне здавати позиції, адже в цей період традиційно починає наростати ділова активність, люди використовують великі обсяги валюти. Але до кінця серпня українцям не варто турбується: курс залишиться на колишньому рівні. Головне питання, яке цікавить населення - міняти національні гроші на валюту або почекати?

Експерти не рекомендують втрачати голову і міняти всі заощадження на долари. Бажано розподіляти кошти між декількома інструментами і тримати фінанси в різній валюті. Хоча курс євро теж нещадно впав, тому попит на неї зараз мінімальний.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, кому підвищать, а хто залишиться ні з чим: у Мінсоцполітики повідомили, що чекає пенсіонерів.

Також ми писали, що до 30-річчя Незалежності України Нацбанк випустив нові гроші.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом