В Україні відкрили посольство Ірландії
В Україні відкрили посольство Ірландії

В Україні відкрили посольство Ірландії

У Києві відкрилося посольство Ірландії в Україні. Відкривали приміщення заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сеник та голова МЗС Ірландії Саймон Коуені. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

Сторони вважають, що початок першої в історії дипломатичної місії Ірландії в столиці дозволить вивести двосторонні відносини на якісно новий рівень.

– Відкриття посольства Ірландії в Києві створює додаткові можливості для розвитку торговельного співробітництва між нашими країнами та, безсумнівно, буде сприяти активізації двосторонньої взаємодії в багатьох галузях, зокрема IT-секторі, у сфері інвестицій та освіти, – сказав Сеник. 

Глава МЗС Ірландії Саймон Коуен сказав, що відкриття посольства в Україні є важливою віхою в розвитку двостороннього співробітництва та частиною стратегії GlobalIreland щодо розширення присутності Ірландії у світі.

Зазначимо, дипломатичні відносини між Україною та Ірландією були встановлені 1 квітня 1992 року. 

За даними Держстату України, загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Ірландією у 2020 році склав $677 млн (0,8% від загального обсягу торгівлі товарами та послугами України з країнами-членами ЄС).

Основні галузі торговельної та економічної співпраці: сільське господарство, фармацевтика, харчова промисловість і харчові продукти, приладобудування тощо. У сфері послуг основні обсяги торгівлі складають транспортні, комп’ютерні та телекомунікаційні послуги.

Нагадаємо, 23 серпня на установчому саміті Кримської платформи Ірландію представляв міністр закордонних справ. 

Фото: МЗС

Теги по теме
Евросоюз МИД Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны