Підсумки другого дня Паралімпіади-2020: Україна - в топ-10 медального заліку та шоста за кількістю нагород
Підсумки другого дня Паралімпіади-2020: Україна - в топ-10 медального заліку та шоста за кількістю нагород

Підсумки другого дня Паралімпіади-2020: Україна - в топ-10 медального заліку та шоста за кількістю нагород

26 серпня українська скарбничка поповнилася ще однією медаллю.

Завершився другий змагальний день Паралімпійських ігор-2020 у Токіо. Порівняно з першим днем Паралімпіади-2020, протягом якого українці завоювали одразу вісім нагород, другий день виявився не таким успішним.

26 серпня наші паралімпійці здобули одну медаль. Плавчиня Єлизавета Мерешко виборола "срібло" на дистанції 200 метрів комплексним стилем. У кваліфікаційному запливі на цій дистанції Мерешко встановила світовий паралімпійський рекорд.

Дивіться також: Паралімпійські ігри-2020: повний розклад усіх змагань в інфографіці

Дуже близькою була Україна до нагород і в інших плавальних дисциплінах, проте тричі зупинялася в кроці від п'єдесталу пошани. Четверті місця посіли Михайло Сербін (400 метрів, вільний стиль, клас - S11), Олексій Вірченко (100 метрів, спина, клас - S13) та Денис Остапченко, Ярослав Семененко, Анна Гонтар та Єлизавета Мерешко в мікстестафеті (4х50 метрів, вільний стиль).

Костянтин Панасюк став 6-м у паверліфтингу (до 54 кг, клас - PWL). Також шосте місце посів плавець Кирило Гаращенко (100 метрів, спина, клас - S13).

Що стосується фехтування на шпагах, то Наталія Мандрик вилетіла в 1/8 фіналу, а в чвертьфіналі боротьбу припинили Артем МанькоОлег НауменкоАнтон ДацькоЄвгенія Бреус та Олена Федота.

Дивіться також: Медальний залік Паралімпійських ігор-2020 у Токіо

Таким чином, після другого змагального дня Паралімпіади-2020 в активі українських спортсменів 9 медалей: одна золота, 6 срібних і дві бронзові.

У медальному заліку Україна опустилася з 5-го місця на 9-те. За кількістю виграних нагород "синьо-жовті" розташувалися на 6-й позиції. Більше медалей завоювали лише команди Китаю, РПК, Великої Британії, Австралії та Італії.

  • Паралімпійські ігри-2020 у Токіо тривають від 24 серпня до 5 вересня 2021 року. Змагання були перенесені на рік через пандемію коронавірусу.
  • Честь України захищають 143 паралімпійці у 15 видах спорту.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны