Сім років боровся за життя після поранення: помер Герой України Олександр Петраківський
Сім років боровся за життя після поранення: помер Герой України Олександр Петраківський

Сім років боровся за життя після поранення: помер Герой України Олександр Петраківський

Військовий у 2014 році на Донбасі врятував від розстрілу цілу колону бійців і техніки.

У Хмельницькому помер Герой України, підполковник Олександр Петраківський, який отримав важке поранення на Донбасі у 2014 році, і сім останніх років боровся за життя.

Про це йдеться 29 серпня у сюжеті ТСН.19:30.

Спецпризначенець "Золоту Зірку" отримав за те, що на початку війни на Донбасі врятував від розстрілу цілу колону бійців і техніки.

Як розповів начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук, 20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра забезпечувала проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону "Айдар" до аеропорту Луганська. Група виявила засідку в районі міста Щастя і вступила у бій, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом.

У бою під Луганськом розвідник зазнав осколкового поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце.

 У Харківський шпиталь його привезли при тямі. Під час операції медики припустились помилки — ввели занадто велику дозу наркозу і трубку для штучного дихання вставили у стравохід. Відтоді боєць був ніби при тямі, але й ні. Сім років родина і близькі боролись за нього. Але сьогодні серце Олександра Петраківського зупинилось.

Герой України Олександр Петраківський помер після тривалої боротьби за життя

Нагадаємо, що Україна відзначає День пам'яті своїх загиблих захисників. Сім років тому в Іловайській трагедії загинуло найбільше українців, які боронили країну від російської агресії.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
loader
loader