Прикордонники готуються до прибуття понад 20 тисяч хасидів до України
Прикордонники готуються до прибуття понад 20 тисяч хасидів до України

Прикордонники готуються до прибуття понад 20 тисяч хасидів до України

Більшість паломників-хасидів прямуватимуть через пункти пропуску «Бориспіль» та «Жуляни»
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники провели заняття з підвищення рівня організації та здійснення контролю

Українські прикордонники очікують на початку вересня прибуття в країну декількох десятків тисяч хасидів. Паломники приїдуть для святкування іудейського Нового року Рош га-Шана. Про це про це повідомляє Держприкордонслужба.

«Більшість паломників-хасидів прямуватимуть через пункти пропуску «Бориспіль» та «Жуляни». За попередніми даними прикордонники очікують прибуття понад 20 тисяч паломників», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що відомство має намір залучити додатковий персонал.

Для співробітників провели заняття з підвищення рівня організації та здійснення прикордонного контролю.

Також прикордонники за допомогою технічних засобів прикордонного контролю докладно вивчали паспорти громадянина Ізраїлю, види підробок і законодавчу базу з питань пропускних операцій.

Зазначимо, Ізраїль запроваджує особливі правила для туристів, які їдуть в Україну.

Нагадаємо, на тлі нового зростання заражень коронавірусом і занепокоєнь з приводу можливого впровадження в Ізраїлі нового локдауну під час юдейських осінніх свят брацславські хасиди та шанувальники рабина Нахмана завчасно масово виїжджають до Умані.

До слова, українські спецслужби і підрозділи сил безпеки проводять активну підготовку до охорони десятків тисяч паломників-хасидів, які традиційно прибувають в Умань для святкування Рош ха-Шана. У вівторок, 17 серпня, в місті відбулися навчання спецназу з припинення можливих терористичних акцій.

Як повідомлялося, до Умані за місяць до Рош га-Шану почали з’їжджатись хасиди. Вони побоюються, що влада Ізраїлю та України введе карантинні обмеження і вони у вересні не зможуть потрапити на могилу їхнього духовного лідера – Цадика Нахмана.

Источник материала
loader
loader