Укравтодор залучив $376 млн кредиту на дорожні проекти Великого будівництва
Укравтодор залучив $376 млн кредиту на дорожні проекти Великого будівництва

Укравтодор залучив $376 млн кредиту на дорожні проекти Великого будівництва

У суботу, 28 серпня, Укравтодор та шість українських банків: Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСКОМБАНК, Банк Кредит Дніпро, ПУМБ підписали договір консорціумного кредиту обсягом $376 млн.

Кошти спрямують на будівництво й оновлення доріг у рамках програми президента Володимира Зеленського Велике будівництво, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Кредит надається під державні гарантії строком на 5 років під 4,9% річних.

– У найближчій перспективі ми розглядаємо варіанти подібного фінансування не лише для дорожньої та мостової інфраструктури, але й аеропортів, залізниці, морської та річкової інфраструктури тощо, – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Укрексімбанк виступив як банк-координатор з часткою 45% від загального обсягу проекту консорціумного кредитування. За словами міністра інфраструктури, це безпрецедентний для країни випадок і підтвердження того, що українські банки готові інвестувати кошти у великі інфраструктурні проекти.

Олександр Кубраков додав, що минулого року Укрексімбанк став одним із трьох основних джерел фінансування Великого будівництва.

Читайте
Боліди Формули-3 протестували трасу Великого будівництва Дніпро-Решетилівка

Цього року команда Укрексімбанку відкрила для Укравтодору нові фінансові можливості у рамках механізму консорціумного кредиту. Держава швидко може отримати необхідний обсяг коштів, а банк — реальні можливості для інвестицій.

У червні 2021 року Укравтодор розмістив єврооблігації Великого будівництва на Лондонській фондовій біржі на суму 700 млн доларів США під 6,25% на строк 7 років.

Теги по теме
Банк Укравтодор
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны