СТБ більше не проводитиме Нацвідбір "Євробачення"
СТБ більше не проводитиме Нацвідбір "Євробачення"

СТБ більше не проводитиме Нацвідбір "Євробачення"

Суспільний мовник припинив співпрацювати з телевізійним каналом СТБ в рамках відбору представників України для участі в Євробаченні.

З цих пір UΛ: Перший канал буде самостійно займатися проведенням Національного відбору на цей міжнародний конкурс, повідомляє stb.ua.

Що відомо про співпрацю Суспільного мовника з СТБ

Телеканал СТБ підписав меморандум з UΛ: Перший на 3 роки, згідно з яким ці ресурси спільно проводили Національний відбір у 2015 році. Головним завданням цього партнерства було поліпшення якості вибору представника від України. Зокрема, йдеться про такі характеристики, як масштабність, публічність, зрозуміла система голосування, рівність умов для всіх учасників конкурсу та видовищність на рівні Європи.

Суспільний мовник орієнтувався на залучення до відбору досвіду СТБ, який є творцем багатьох яскравих шоу талантів, що настільки полюбилися українцям. А для телеканалу СТБ було важливо вивести відбір на Євробачення на рівень національної події, тому представники каналу зайнялися проведенням кастингів по Україні і взяли на себе прямі ефіри. Крім того, канал готував переможця національного відбору до Євробачення і створював конкурсний номер.

UΛ: Перший і СТБ кілька років співпрацювали в Нацвідборі на Євробачення

Завдяки зовсім іншому, прозорому і чесному підходу до вибору пісні на Євробачення молоді талановиті українські виконавці, які раніше вважалися невідповідними для участі в такому конкурсі, нарешті отримали свій шанс. Надалі партнерську угоду між СТБ і Суспільним мовником продовжили ще на 3 роки.

Команді проєкту щороку надходило не менше 1 тисячі заявок. Всього за п'ять сезонів, з 2016 по 2020 роки за можливість стати представником України боролися 92 українських виконавця, половину з яких склали нові артисти, яких з широкою аудиторією познайомили прямі ефіри Нацвідбору.

Україна на Євробаченні: головне

Багато з масштабних виступів представників України виділили її серед інших учасників Євробачення. Наприклад, Go_A зі своїм номером на Євробаченні-2021 нагороджені двома престижними нагородами Vision Music Awards за кращу сценічну постановку і краще використання реквізиту.

Номер Go_A на Євробаченні-2021 приніс Україні дві престижні нагороди

Зараз Україна - єдина країна-учасниця, яка завжди була фіналістом Євробачення.

Що стосується національного відбору, то він входить в топ улюблених шоу українців.

Раніше ми розповідали, що солістка Go_a Катерина Павленко зізналася, скільки заробляє після "Євробачення".

Ще MY.UA писав, що Джамала заробила на Дні Незалежності 340 000 грн.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом