20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Спалах "Дельти" в дитячому оздоровчому центрі в Одесі зірвав відпочинок сотням дітей
Спалах "Дельти" в дитячому оздоровчому центрі в Одесі зірвав відпочинок сотням дітей

Спалах "Дельти" в дитячому оздоровчому центрі в Одесі зірвав відпочинок сотням дітей

В одному з найбільших дитячих оздоровчих центрів України - "Молода гвардія", який знаходиться в Одеській області, стався спалах коронавірусу. У 33 осіб підтвердили штам "Дельта".

Про це "Суспільному" розповів головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

Виявили штам "Дельта"

За словами чиновника, в київській лабораторії були підтверджені 33 випадки захворювання на коронавірус штаму "Дельта". Серед хворих троє вожатих, матеріали яких 18 серпня відправили до столичної лабораторії. Решту випадків зафіксували серед дітей.

"Молода гвардія". Фото: facebook / molodagvardiya

Станом на 24 серпня в таборах "Молодої гвардії" коронавірус COVID-19 виявили у 81 людини – 11 дорослих і 70 дітей. Ще 400 дітей залишаються на самоізоляції.

Близько 30 осіб зараз перебувають у медико-санітарній частині "Молодої Гвардії". П'ятеро дітей з оздоровчого центру госпіталізовані в місцеву лікарню. Їхній стан оцінювали як середньох тяжкості.

Втрутилася поліція

За фактом масового зараження коронавірусом в одеському оздоровчому центрі в поліції почали розслідування. Відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) КК України, передає пресслужба ГУНП.

"Молода гвардія". Фото: facebook / molodagvardiya

Про спалах коронавірусу в одеському оздоровчому центрі стало відомо 17 серпня. COVID-19 виявили у 44 вихованців і 3 вожатих. Частину дітей госпіталізували. Табір закрили на карантин.

Щодня повідомляли про нових хворих у "Молодій гвардії".

Довідка

Весь комплекс "Молода гвардія" знаходиться біля Чорного моря і займає 30,8 га площі. Центр складається з чотирьох таборів. Зараз працюють тільки три - "Зоряний","Сонячний" і "Прибережний". 7 серпня в табори прибула чергова зміна, в якій налічувалося більше тисячі дітей.

Нагадаємо, як працюватимуть школи з 1 вересня.

Читайте також про те, що відома ведуча померла після вакцинації від коронавірусу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом