Українці можуть забути, що таке зима, вже через 20 років
Українці можуть забути, що таке зима, вже через 20 років

Українці можуть забути, що таке зима, вже через 20 років

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів, якою передбачається стандартна погода в Україні вже через 20 років. Швидше за все, зима з країни піде.

Подробиці читайте в інтерв'ю Миколи Кульбіди ресурсу Парламент.UA.

Сухі та теплі зими в Україні

Глобальне потепління вдаряє по всіх країнах світу, і Україну підвищення середньої температури також не оминуло. Більш того, у нас воно спостерігається трохи гостріше та інтенсивніше, ніж в деяких інших країнах. За словами Миколи Кульбіди, через планетарне потепління середньорічна температура лише за останні кілька років зросла на 1,6-1,7 градуса Цельсія.

Микола Кульбіда прогнозує, що через 20 років в Україні не буде зими

Такий темп дає приводи до роздумів. За прогнозами, в найближчі 20 років погода настільки зміниться в бік потепління, що українці можуть забути про зиму. Щороку стабільно літній період продовжується на 10-15 днів, а зимові холоди відступають. Снігу побачити більше не вийде, а єдині опади, які можуть бути в зимові місяці – недовгострокові дощі.

Що трапиться через 50 років?

Також синоптики не бояться заглядати наперед на цілих 50 років і будують прогнози, що трапиться з погодними умовами в Україні через півстоліття. Оскільки потепління продовжуватиме огортати планету, більшу частину року займатиме спекотна погода. Висока температура і сухе повітря прийдуть з колишніх степів Прикаспія, вони поступово перетворять місцевість на пустелі та напівпустелі.

Сильна посуха і спека спровокують глобальні пожежі

Цей процес пошириться далі з південного сходу України на північний захід. Населення очікують сухість, сильна спека, як наслідок – пожежі. Хоча таке розбалансування призведе до того, що періодично в зимовий час будуть наступати короткі, але аномально сильні похолодання. Правда, не виключено, що без снігу.

Що стосується 2021 року, то синоптики припускають: зима буде морозна, але перші холоди почнуться тільки в жовтні. До цього Україну чекає довге і тепле "бабине літо".

Раніше портал MY.UA повідомляв, погода в вересні: експерт попередив про непередбачені метеояви.

Також ми писали, що світ може залишитися без кави вже зовсім скоро.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом