У Росії припинив існування «Фонд боротьби з корупцією» Навального, який розслідував статки чиновників та пропагандистів
У Росії припинив існування «Фонд боротьби з корупцією» Навального, який розслідував статки чиновників та пропагандистів

У Росії припинив існування «Фонд боротьби з корупцією» Навального, який розслідував статки чиновників та пропагандистів

У Росії припинила існування організація «Фонд боротьби з корупцією», заснована опозиціоний політиком і блогером Олексієм Навальним у 2011 році, пише «Медіазона».

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб РФ зазначається, що ФБК як юридична особа ліквідований 31 серпня.

До цього, у 2019-му, організацію внесли до реєстру некомерційних організацій, що виконують функції «іноагента». У червні 2021 року Мосміськсуд визнав екстремістськими засновані Навальним структури — «Фонд боротьби з корупцією» та «Фонд захисту прав громадян». У прокуратурі заявили, що ФБК «під прикриттям ліберальних гасел займається формуванням умов для дестабілізації соціальної та суспільно-політичної ситуації».

19 січня 2021 року ФБК випустив розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря, біля міста Геленджик. Будівля площею більше 17,7 тисяч квадратних метрів розташована на ділянці у 68 гектарів, на території ділянки є льодова арена, храм, гостьовий будинок, оранжерея, два майданчика для гелікоптерів, амфітеатр та інші споруди. Комплекс контролюється фірмами, що належать близькому оточенню Путіна.

Крім того, ФБК публікував розслідування про сина Дмитра Пєскова, прес-секретаря президента РФ Володимира Путіна; показував нерухомість російського пропаганндиста Володимира Соловйова; оприлюднив розслідування статків ведучих-пропагандистів каналу «Росія-1» Ольги Скабєєвої і її чоловіка Євгена Попова.

Роскомнагляд вимагає від YouTube і Twitter заблокувати акаунти ФБК, громадського руху «Штаби Навального», а також «Фонду захисту прав громадян». Також Роскомнагляд заблокував доступ до сайту Олексія Навального нібито через порушення закону про інформацію. 

Сам Навальний відбуває покарання у колонії: 2 лютого 2021 року суд змінив йому умовний термін на реальний за справою компанії «Ів Роше». Політик має провести в ув’язненні понад два з половиною роки. Покарання йому змінили через те, що він не відмічався у слідчого, як того потребує умовний термін, оскільки був на лікуванні у Німеччині після отруєння в Росії «Новачком» та перебував у комі.

Фото: fbk.info

Теги по теме
Россия Новости Алексей Навальный Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом