19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Малюська розповів, які скарги України проти Росії незабаром розгляне ЄСПЛ
Малюська розповів, які скарги України проти Росії незабаром розгляне ЄСПЛ

Малюська розповів, які скарги України проти Росії незабаром розгляне ЄСПЛ

Україна продовжує судитися з Росією в ЄСПЛ

Фото з відкритих джерел

Міжнародний суд розгляне скарги України щодо МН-17 і політичних вбивств

Україна продовжує «добивати» Росію в Європейському суді у справах людини. У листопаді в ЄСПЛ пройдуть слухання щодо збитого літака рейсу МН-17 і політичних вбивств, які здійснила РФ. Про це міністр юстиції Денис Малюська розповів в інтерв'ю виданню «Новое время».

Глава Мін'юсту розповів, що в листопаді 2021 року в ЄСПЛ пройдуть слухання проти Росії.

«Запрошую слухачів спостерігати. Ми далі будемо «добивати» їх там. У нас там відразу кілька об'єднаних вимог, зокрема і з голландцями, яка стосується збитого «Боїнгу» МН-17», – повідомив міністр.

За словами Малюськи, проти РФ було подано скаргу до ЄСПЛ з приводу політичних убивств Росією як своїх громадян, так і українців, чеченців та інших іноземців.

Міністр зазначив, що в скарзі фігурують усі гучні політичні вбивства, включно з замахом на вбивство російського опозиціонера Олексія Навального. Ця справа, за його словами, буде розглянута в ЄСПЛ за заявою України.

За словами очільника міністерства юстиції, кожна суперечка ЄСПЛ з іншою державою займає близько семи років, а Україна наразі «більше, ніж посередині шляху, і йде успішно».

Малюська нагадав, що Європейський суд вже визнав, що Росія контролювала Крим задовго до незаконного референдуму.

«Те, що Росія захопила Крим і повністю його контролює – було доведено на міжнародному рівні в суді. Це перший випадок, прецедент, аналогів йому не було. І це істотна поразка Росії, їх там «ковбасило». А ми продовжуємо воювати з Росією в ЄСПЛ та інших юрисдикціях», – додав міністр.

Раніше Денис Малюська заявив, що розгляд скарги Російської Федерації до ЄСПЛ займе роки.

Як відомо, Кабінет міністрів Українизвільнив Івана Ліщину з посади уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, підконтрольна Кремлю окупаційна «влада» Криму вирішила пред'явити позови Україніза організацію п'яти «блокад» півострова.

Источник материала
Поделиться сюжетом