Як працюватимуть школи після посилення карантину?
Як працюватимуть школи після посилення карантину?

Як працюватимуть школи після посилення карантину?

Міністерство охорони здоров'я України попереджає, що скоро можуть посилитися карантинні обмеження. З цього приводу повідомили, як буде організовано навчання в школах і садочках, якщо країна повернеться до кольорових індикаторів.

Подробиці читайте на офіційному сайті МОЗ.

Навчання для зеленої, жовтої та помаранчевої зон

Кожен день збільшуються показники нових заражень коронавірусом. Епідеміологічна ситуація диктує свої умови, тому не дивно, що МОЗ планує посилити карантинні обмеження. Повернуться кольорові індикатори, а значить, вони будуть визначати, наскільки багато дозволять жителям тих чи інших територій України.

МОЗ розповіло, як навчатимуться в школах після посилення карантину

Нещодавно розпочався новий навчальний рік, тому питання відвідування шкіл та садочків стоїть найбільш гостро. Як розповіли в Міністерстві, якщо місто буде перебувати в зеленій зоні, навчання не зміниться. Діти продовжать ходити в школу безперешкодно. Зате в жовтій і помаранчевій зоні очне відвідування можливе, якщо 80% і більше співробітників закладу будуть вакциновані.

Також керівництво закладів має право самостійно вирішувати, чи переходити на дистанційне навчання, або ж дозволяти учням відвідувати класи.

Червона зона - що нового?

У червоній зоні відвідування шкіл заборонено. Хоча є винятки: працювати можуть садочки, 1-4 класи та спеціалізовані установи, але теж лише за умови, що 80% працівників пройшли весь курс щеплень. Проте, всім іншим класам школи повинні надати можливість дистанційного навчання або ж навчання в інших формах, обраних педагогічною радою.

Повертається дистанційне навчання

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що обмеження дозволять трохи знизити швидке поширення вірусу, тим більше він небезпечний серед дітей, імунітет яких в осінній період найбільше послаблений і схильний до атак.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що США передали Україні інноваційні ліки проти коронавірусу за 20 мільйонів доларів.

Також ми писали, що Сергій Кравченко заявив, що у світі розробляють понад 260 вакцин проти COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом