Родичі жертв рейсу MH17 звинуватили Росію у брехні – ЗМІ
Родичі жертв рейсу MH17 звинуватили Росію у брехні – ЗМІ

Родичі жертв рейсу MH17 звинуватили Росію у брехні – ЗМІ

Рідні жертв пасажирського лайнера Boeing 777 звинуватили Росію у брехні. Про це повідомляє "Голос Америки".

6 вересня суд почав заслуховувати звернення понад 90 людей з різних країн, які вирішили скористатися правом родичів жертв, щоб розповісти про наслідки трагедії для них та їхніх родин.

"Вони брешуть, ми знаємо, що вони брешуть, і вони знають, що ми знаємо, що вони брешуть", – сказала одне речення російською мовою на початку виступу Ріа ван дер Стеен, яка втратила на збитому літаку батька і мачуху.

Австралійка Ванесса Різк, яка втратила обох батьків, у зверненні до суду через відеозв’язок також вказала на Росію і згадала російського президента Володимира Путіна. 

"Як би злочинці відповіли, якби це були люди, яких вони любили? Як би вони почувалися, якби їхнє життя було втягнуте в політичний жах, до якого їхня країна була б непричетна? Як би Путін і його корумпований російський уряд відповів на таке?", – наголосила Ванесса Різк.

Як повідомляв 5.UA, 17 липня 2014 року пасажирський літак "Боїнг 777" Малайзійських авіаліній рейсу MH17 прямував з Амстердама до Малайзіського Куала-Лумпура. Однак його політ закінчився в небі над українським сходом. Загинули усі 298 людей, які були на облавку, серед них – 80 дітей. Літак упав поблизу Тореза, що на Донеччині.

Слідство вже встановило: ракетна установка "Бук", з якої збили літак, належала 53-й зенітній бригаді Збройних сил Росії. Ракетний комплекс на схід України привезли з Курська в ніч проти 17 липня, а після катастрофи повернули назад. Прокуратура показала супутникові знімки, які підтверджують: ракету запустили з тієї території Донецької області, яку контролювали окупаційні війська.

 

Теги по теме
Нидерланды MH17 Boeing
Источник материала
loader
loader