Помер актор Жан-Поль Бельмондо, геніальна зірка французького кіно
Помер актор Жан-Поль Бельмондо, геніальна зірка французького кіно

Помер актор Жан-Поль Бельмондо, геніальна зірка французького кіно

6 вересня помер відомий французький актор театру і кіно Жан-Поль Бельмондо, найбільш відомий за ролями у фільмах "На останньому диханні", "Чудовий" і "Жінка є жінка".

Про це повідомив його адвокат Мішель Годест в Twitter.

Причини смерті метра "нової хвилі" кіно

Як написав у своєму зверненні Мішель Годест, його підопічний помер у рідному паризькому будинку, тихо і без страждань. Відомо, що у актора були проблеми зі здоров'ям, хоча він, за винятком деякого періоду в житті, завжди був дуже діяльною і активною людиною. Agence France-Presse повідомляє, що причин смерті не називають, єдиний коментар від адвоката - "останнім часом він був дуже стомленим і пішов мирно".

Помер Жан-Поль Бельмондо, французький актор театру і кіно

Здоров'я в актора було підірваним ще з 2001 року, коли у Бельмондо стався інсульт. У француза відмовили кінцівки, він знову зміг ходити тільки через п'ять років. Зате після відновлення не втратив запал до роботи і практично відразу продовжив кінокар'єру. Вона у Жан-Поля Бельмондо дуже успішна, що підтверджують багато кіно- і театральних нагород.

Зведення кар'єрного шляху зірки екрану

Жан-Поль Бельмондо дебютував у кіно в 1956 році. Його візитною карткою стала роль у фільмі Жан-Люка Годара "На останньому диханні". Після дебюту актора називали іконою кіно "нової хвилі". Ніколи не вважався заручником одного образу і часто експериментував з ролями: вибирав персонажів як в комерційних, так і артхаусних стрічках, грав у бойовика, комедіях, драмі та інших жанрах. Виконав в цілому близько сотні ролей.

Жан-Поль Бельмондо зіграв у сотні фільмах і має безліч нагород за внесок у кінематограф

З 2001 по 2008 роки був змушений припинити зйомки через інсульт, потім повернувся в робочий ритм і продовжив з не меншою прудкістю. У 2015 оголосив про закінчення кар'єри, хоча все ж знімався, якщо надходили пропозиції. Бельмондо - володар почесної "Золотої пальмової гілки" і премії "Золотий лев" за внесок у світовий кінематограф.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Леоніда Кравчука екстрено перевезли до Німеччини після операції на серці.

Також ми писали, що 15-річна дівчинка померла в дитячому таборі під час виступу на сцені.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом