Військовий переворот: спецназ заявив про арешт президента і розпуск парламенту
Військовий переворот: спецназ заявив про арешт президента і розпуск парламенту

Військовий переворот: спецназ заявив про арешт президента і розпуск парламенту

Столиця Гвінеї - Конакрі - охоплена масовими заворушеннями у зв'язку з повстанням військ спецназу країни проти президента Альфи Конде. 

І якщо спочатку ЗМІ повідомляли про те, що лоялісти придушили бунт і доставили главу держави в безпечне місце, то зараз інтернет-просторами поширюється повідомлення про його арешт, передає France 24.

Що відомо про затримання президента Гвінеї?

Згідно з інформацією ресурсу, скориставшись каналом державного телебачення країни, представники спецназу здійснили трансляцію ролика, в якому зробили заяву про розпуск уряду і арешт президента.

Як повідомляють джерела видання, організаторами та учасниками заколоту є співробітники елітного підрозділу на чолі з колишнім французьким легіонером Мамаді Думбуя.

Мамаді Думбуя

Під час ефіру невідомий військовослужбовець з прапором Гвінеї заявив про намір створити перехідний уряд, а більш детальну інформацію про це повідомлять пізніше.

Заяві спецназівців на телебаченні передував відеоролик, опублікований в мережі, в якому показаний сам Конде і невідомий солдат у важкій екіпіровці.

На відео військовослужбовець ставить президенту питання про його самопочуття і як до нього ставилися, на що той відмовляється відповідати.

Повідомлення Міністерства оборони Гвінеї

Примітно, що в Міністерстві оборони Гвінеї заявили про успішне придушення заколоту і про те, що заяви спецназівців не мають нічого спільного з дійсністю. Оборонне відомство запевняє, що в місті проводяться операції, спрямовані на забезпечення безпеки і відновлення порядку.

Раніше MY.UA повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний хоче проїхатися по Москві на танку: "З прапором, з музикою".

Також ми повідомляли, що українці виганяють афганських біженців додому.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом