Ув'язнені в СІЗО отримають доступ до інтернету і телефону: що ще потрібно для щастя
Ув'язнені в СІЗО отримають доступ до інтернету і телефону: що ще потрібно для щастя

Ув'язнені в СІЗО отримають доступ до інтернету і телефону: що ще потрібно для щастя

Ув'язнені українських СІЗО матимуть платний доступ до інтернету та дзвінків.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Кабінет Міністрів схвалив проект постанови, який вводить експериментальний проект по введенню в українських СІЗО послуги платного доступу до інтернету і дзвінків.

Документ пропонує ввести в окремих СІЗО експеримент, в рамках якого ув'язненим надаватимуть доступ до інтернету і телефонного зв'язку за допомогою засобів IP-телефонії за окрему плату. Відповідне рішення члени уряду прийняли без обговорення на засіданні 11 серпня.

Кабмін - фото Кабінет Міністрів України

Зазначається, що цей проект реалізовуватиметься до 30 квітня 2023 року. Також, уряд доручив Міністерству юстиції подати до 1 липня 2023 року звіт про результати експерименту.

"Це буде офіційний сервіс: можна взяти, зателефонувати, розмова буде записана. Значно дешевше і офіційно", - сказав міністр юстиції Денис Малюська.

При цьому телефонні розмови будуть записуватися. Нові послуги в СІЗО будуть вводити офіційно, вже готується відповідний наказ. Як зазначив Малюська, ті, хто перебувають у слідчих ізоляторах і зараз платять за дзвінки та інтернет, однак за хабарі злочинному світу.

Нагадаємо, 144 тисячі гривень за 15 років: українця суворо покарали за несплату аліментів, позбавили найважливішого

Як повідомляв Знай.uа, студенти налякали умовами київського гуртожитку з "мертвим" туалетом і душем: 2600 грн за друзів-тарганів

Також портал Знай.uа писав, що мінімальна зарплата - 6 тисяч гривень, на одного ув'язненого - 10 тисяч: як дорого обходяться українцям в'язниці

Теги по теме
Кабмин СИЗО
Источник материала
Поделиться сюжетом