Відомий виробник смартфонів почав блокувати свої гаджети в окупованому Криму
Відомий виробник смартфонів почав блокувати свої гаджети в окупованому Криму

Відомий виробник смартфонів почав блокувати свої гаджети в окупованому Криму

Компанія Xiaomi почала боротьбу з нелегально ввезеною продукцією

Фото XDA-developers

Експортна політика Xiaomi забороняє продаж смартфонів у регіонах, які потрапили під санкції

Виробник смартфонів Xiaomi почав блокувати свої телефони в деяких країнах, що потрапили під санкції. Так, обмеження торкнулися Куби, Ірану, Сирії, Північної Кореї та Судану, а також окупованого Російською Федерацією українського півострова Крим. Про це пише видання XDA-developers.

Згідно з даними ресурсу, починаючи з вересня покупці гаджетів Xiaomi у перелічених регіонах стикаються з тим, що на екрані гаджетів висвічується лише повідомлення про те, що політика компанії не дозволяє реалізацію даного продукту на цій території.

«Після кількох днів використання користувачі в цих регіонах не мають доступу до своїх телефонів, і вони бачать таке повідомлення на екрані блокування», – йдеться у матеріали видання.

1_119

Оскільки експортна політика Xiaomi забороняє продаж смартфонів у цих регіонах, ймовірно, таким чином компанія почала боротьбу з нелегально ввезеною продукцією.

Водночас зазначається, що обмеження не торкнулися тих пристроїв, які були активовані в інших регіонах, а потім ввезені, на приклад, на територію окупованого РФ Криму. Також, зазначає видання, частина користувачів змогла уникнути блокування після перепрошивки операційних систем.

Нагадаємо, Xiaomi збільшила термін життя смартфонів.

Источник материала
loader
loader