19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найкмітливіші почали бронювати знайдені ними в лісі гриби: курйозні фото
Найкмітливіші почали бронювати знайдені ними в лісі гриби: курйозні фото

Найкмітливіші почали бронювати знайдені ними в лісі гриби: курйозні фото

В Telegram-пабліку з'явилося відео, як грибники в Росії вирішують проблему з тим, що нестиглі гриби зривають завчасно. Щоб зберегти свою знахідку, в місцях залишають записку з бронюванням плодів.

Відео з повідомленням опублікували в Telegram-каналі "Стрічка дня".

Не чіпати - гриб заброньований!

Згідно підпису під відео, в одному лісі в Росії мандрівники, які прийшли на полювання за грибами, помітили на декількох деревах забавні послання, залишені попередніми зривачами плодів. Згідно з запискою, місце під конкретним деревом заброньовано. Тобто, коли гриби, що ростуть під ним, повністю дозріють, власник броні повернеться і сам забере знайдений скарб.

Значить, нікому більше, хто знайде територію, рясно покриту маленькими грибочками, не можна доторкатися до видобутку, адже вона вже є власністю людини, що знайшла її раніше. І подібних записок автор опублікованого відео по всій лісистій місцевості знайшов кілька штук. Так заповзятливі любителі збирати грибочки подбали про наявність "грибного улову" в подальшому.

Грибна лихоманка - коли можна зрізати плід?

Експерти досі ведуть суперечки, як правильно збирати плоди грибів - зрізати ніжку ножем чи виривати з землі руками? Деякі кажуть, що в другому варіанті людина зашкодить грибниці, а значить в наступному році на колишньому місці новий плід не виросте. Інші запевняють, що при зрізанні залишок ніжки загниває, тоді пошкодиться міцелій і гриб знову не проросте.

Росіяни придумали бронювати знайдені гриби в лісі, щоб зірвати пізніше

Так як же правильно? Багато хто рекомендує збирати гриби так, як зручно. Наприклад, коли ви витягаєте плід із землі, на цьому місці практично відразу виникнуть нові відростаючі відгалуження. При зрізанні теж нелегко завдати шкоди грибниці, адже тоді всі ліси залишилися б без плодів. Чого, слава богу, з року в рік не трапляється.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Чорноморську хлопчика вкусив кліщ, після чого дитину паралізувало.

Також ми писали, що дієтолог розповіла, яким продуктам не потрібен холодильник.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом