19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні встановлять спецкамери, щоб відловлювати порушників правил карантину
В Україні встановлять спецкамери, щоб відловлювати порушників правил карантину

В Україні встановлять спецкамери, щоб відловлювати порушників правил карантину

13 вересня в Кабінеті Міністрів прийняли постанову №1236, яка визначає нові карантинні обмеження і правила для зон "жовтого", "помаранчевого" і "червоного" епідеміологічного рівня.

Про це повідомляє інформаційне агентство ЛІГАБізнесІнформ.

Як стежитимуть за виконанням правил?

Журналісти поспілкувалися з головним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним, який в подробицях розповів, що саме постановили в уряді. Також він уточнив, яким чином влада планує стежити за виконанням усіх обмежень. Ігорю Кузіну нагадали, що під час першої хвилі загальнонаціонального карантину в багатьох областях жителі виходили на мітинги і протестували проти жорстких правил.

Ігор Кузін розповів, як стежитимуть за українцями в торгових центрах

Головний санітарний лікар зазначив, що періодично проводитимуть моніторинги та перевірки. Приїжджати на місця, в обласні адміністрації і особисто перевіряти, як йдуть справи з протиепідеміологічними заходами. Зокрема, на територіях, де є великі скупчення народу, наприклад, торгові центри на рівні областей, встановлять камери спостереження, за допомогою яких можна стежити, "скільки людей не використовують маски, чи дотримуються соціальних дистанцій".

Обмеження можна посилювати, але не послаблювати

Місцева влада може лише посилювати карантинні правила, виходячи з кількості нових заражених і статистики захворюваності, тоді як послаблювати їх має право лише центральний уряд. Тому питання про камери спостереження не можна буде обговорити в міській раді або обладміністрації і скасувати на догоду жителів. Доведеться змиритися з тим, що в місцях скупчення потрібно носити захисні маски і дотримуватися дистанції для якнайшвидшого виходу регіону з карантинної зони.

Нові карантинні обмеження набудуть чинності після 20 вересня

Зауважимо, що прийнята постанова набуде чинності лише через 7 днів після опублікування. Тобто, нові правила запрацюють не раніше 20 вересня. Подробиці про те, які ще обмеження ввів Кабінет Міністрів, можна дізнатися на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що незалежні вчені оприлюднили дані про справжню ефективність вакцини Pfizer.

Також ми писали, що Рихальська пояснила, чому люди розлучаються через локдауну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом