"Залишимося без морів": генерал-майор попередив про загрозу вторгнення Росії в Україну
"Залишимося без морів": генерал-майор попередив про загрозу вторгнення Росії в Україну

"Залишимося без морів": генерал-майор попередив про загрозу вторгнення Росії в Україну

Не дивлячись на те, що війська РФ в Білорусі на сьогоднішній день не становлять загрози для України, однак в Кремлі все так само зберігають ідею вторгнутися на територію восьми областей в східній і південній частинах нашої держави.

Відповідну заяву зробив екс-голова Головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк в ефірі програми "Сьогодні День" на телевізійному каналі "Україна 24".

Детальніше про заяву Василя Вовка

Василь Вовк вважає, що новий договір на суму в мільярд доларів про постачання російської зброї в Білорусь швидше несе загрозу для країн-учасниць НАТО, а не по відношенню до української сторони.

Скріншот прямого ефіру "Сьогодні День" за участю Василя Вовка

За словами генарала, реальну загрозу для України зараз не представляє ні Білорусь, ні Росія. Ці держави, мовляв, не зацікавлені ні у Волинській, ні в Рівненській областях, оскільки це був би виклик Західній Україні, а Київська не представляє для них інтерес нібито тому що робити замах на столицю означало б зробити замах на всю Україну.

Що думає Василь Вовк про план "Новоросія"

Тим не менш, Вовк висловив думку, що в Росії "ніхто нікуди не дівав план "Новоросія" , а його, за словами генерал-майора, Кремль не реалізував лише з тієї причини, що українська сторона відстояла територію Харкова, Дніпра та Одеси, тобто, трьох "умовних столиць".

Василь Вовк вважає, що від плану "Новоросія" в Кремлі не відмовляться

Вовк упевнений, що в разі збереження таких же непростих відносин України з РФ і подальших відмов дотримуватися Мінських угод через 1-2 роки загроза того, що російські війська вторгнуться у вісім областей (Харківську, Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Херсонську і Одеську) стане реальною.

"Ми залишаємося без морів", - резюмував свій прогноз Вовк.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський ввів у дію секретне рішення РНБО про військово-морські сили України.

Також MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський заявив про загрозу повномасштабної війни з Росією.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны