Український сценарист 13 років боровся з хворобою, яку підхопив в Африці: молив про смерть
Український сценарист 13 років боровся з хворобою, яку підхопив в Африці: молив про смерть

Український сценарист 13 років боровся з хворобою, яку підхопив в Африці: молив про смерть

У серпні 2002-го року український журналіст і сценарист Олег Ремпінський під час кіноекспедиції в Африці заразився невідомою хворобою, з якою боровся понад 13 років.

Про це повідомляють "Факти".

Кіноекспедиція до Африки

Кіноекспедиція лягла в основу шоу для "Інтера". Як розповідає мама сценариста Галина, перед поїздкою усім шістьом членам команди зробили щеплення від жовтої лихоманки. Від вакцинації проти малярії чоловіків відмовили, мовляв, у ній немає сенсу, адже неможливо передбачити, який із чотирьох видів малярійних комарів укусить.

Один із учасників експедиції згадує, що карта з грошима на поїздку з невідомої причину була заблокована. У чоловіків на руках залишилися лише 2 тис. дол. готівкою. Завершати експедицію вони не збиралися, тому економили.

Олег Ремпінський під час експедиції в Африці. Фото: fakty.ua

Мандрівники виселилися з готелю і ночували на вулиці або в наметах. Чоловіки мастили себе маззю, проте вона не рятувала від комах.

Українці також побували на Мадагаскарі, займалися екстримом, побували серед дикого племені масаї, які пригощали їх молоком з кров’ю, купили у браконьєрів м’ясо бегемота, засмажили і з’їли.

Захворіли усі члени команди

Раптом посеред експедиції усім членам команди стало погано – чоловіки підхопили малярію. Серед усіх Олег Ремпінський почувався найкраще. Він навіть допомагав іншим.

Експедитори отримали необхідну медичну допомогу і повернулися додому, де доліковувалася.

Олег Ремпінський. Фото: fakty.ua

Через тиждень після прильоту Олегу Ремпінському стало погано. Його госпіталізували.

"Діагностували нейровірусний енцефаліт і енцефалопатію, це коли уражається центральна нервова система та мозок. Ці патології викликають бактерії, віруси і грибкові мікроорганізми", – розказує мама Ремпінського Галина.

Проте, що саме викликало хворобу сценариста лікарі,відповісти не змогли. Це міг бути і укус комара, і бегемотина або інші екзотичні страви.

Олег Ремпінський не здавався

Після малярії відновилися усі учасники експедиції, окрім Олега Ремпінського. Проте чоловік не здавався: він продовжував лікуватися і працювати.

Він навіть повіз один зі своїх сценаріїв до Москви. А після повернення потрапив до лікарні і більше не зміг продовжувати роботу. Хвороба тільки прогресувала, незважаючи на зусилля лікарів. У листопаді 2012-го року у Олега Ремпінського стався інсульт. Сценарист впав у кому.

Медики змогли привести Олега до тями, але з ліжка він більше не вставав. Сценарист продовжував боротися, незважаючи на біль і судоми. Одного разу Ремпінський навіть сказав:

"Мама, убий мене! Я вже не можу більше терпіти".

31 жовтня 2015-го року Олег Ремпінський помер. Йому було 49. Сценарист так і не зміг впоратися з хворобою, з якою боровся 13 років.

Нагадаємо, що в Африці припинили імунізацію населення.

Читайте також: помер актор Жан-Поль Бельмондо, геніальна зірка французького кіно.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.


Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом