19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні підвищать ціни на алкоголь
В Україні підвищать ціни на алкоголь

В Україні підвищать ціни на алкоголь

Міністерство економіки затвердить нові мінімальні роздробні ціни на алкоголь (МРЦ). Це дасть змогу детінізувати ринок та підтримати вітчизняних виробників.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Відповідний проєкт постанови Мінекономіки розробило і надіслало на погодження іншим зацікавленим органам влади.

У міністерстві економіки вважають, що зміна цін сприятиме детінізації алкогольного ринку. Також планують розвивати вітчизняне виробництво. 

У відомстві зазначають, що було створено робочу групу з розвитку реального сектору економіки. Окрім іншого, її завдання комунікувати з виробниками алкоголю та напрацьовувати пропозиції щодо розвитку галузі.

В Україні змінять МРЦ на алкоголь

Чому підвищать ціни?

Сировина та матеріали, які використовують для виготовлення алкогольних напоїв подорожчала. Проте виробники самостійно не можуть підняти ціни на свою продукцію до економічного обґрунтованого рівня без актуалізації МРЦ. Легальні виробники не витримують конкуренції з незаконними, які використовують сировину з тіньових ринків та пропонують продукт за мінімальну допустиму ціну.

"Інструмент мінімальних роздрібних цін, разом із показниками вартості і якості, забезпечує конкуренцію на ринку алкогольних напоїв", - говорить заступник міністра економіки Сергій Теленик.

Міністерство економіки. Ілюстрація

Він також додав, що таким чином можна буде витіснити тіньових виробників з легального продажу за ціновим фактором.

Алгоритм перерахунку МРЦ зараз опрацьовують та удосконалюють спеціалісти Мінекономіки та Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Окрім цього, в міністерстві провели нараду з представниками бізнесу, на якій обговорили можливі шляхи вдосконалення методики з розрахунку МРЦ.

Нагадаємо, що в Україні за рік подорожчала більшість продуктів.

Читайте також про те, що подорожчає вже восени?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом