20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вночі SpaceX відправить перших туристів на орбіту
Вночі SpaceX відправить перших туристів на орбіту

Вночі SpaceX відправить перших туристів на орбіту

За задумом, чотири члени місії уособлюють чотири цінності: лідерство, надія, щедрість і процвітання / фото twitter.com/inspiration4x

Уночі 16 вересня (за київським часом) може відбутися запуск на орбіту першого цивільного екіпажу місії Inspiration4, що виконується компанією Ілона Маска SpaceX.

За інформацією компанії, ракета Falcon 9 і корабель Crew Dragon вже на майданчику 39А у Флориді. П'ятигодинне вікно запуску для місії відкриється о 20:02 EDT 15 вересня (тобто о 3:02 16 вересня за Києвом). 

Пряму трансляцію запуску можна подивитися на Youtube-каналі SpaceX.

Місія Inspiration4: що відомо

Inspiration4 - це пілотована космічна місія, що виконується компанією SpaceX, яка має стати першим орбітальним польотом за участю лише цивільних осіб на борту.  Раніше космічні туристи підіймалися тільки до суборбітальної висоти або прибували до МКС у супроводі астронавтів.

Запуск місії заплановано з космодрому Космічного центру Кеннеді за допомогою вже ракети-носія Falcon 9, що вже двічі запускалася.

У складі місії немає жодного професійного астронавта. До неї увійшли помічниця лікаря Хейлі Арсено, співробітник авіакосмічної промисловості та ветеран ВПС США Крістофер Семброски та педогог Шан Проктор.

Очолює команду засновник і генеральний директор компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман, а Арсено стане першою людиною з протезованою частиною тіла, яка побувала в космосі.

Фото SpaceX

За задумом, чотири члени місії уособлюють чотири цінності: лідерство, надія, щедрість і процвітання. Вони проведуть три дні на орбіті на борту корабля Crew Dragon Resilience, оснащеного для цього унікальним куполом замість стикувального люка.

Проект також має привернути увагу громадськості до дитячої дослідницької лікарні Св. Джуда в Мемфісі, штат Теннессі.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Мій iPhone більше не останній: як пройшла презентація новинок від Apple
  • TikTok буде виявляти схильних до суїциду користувачів і допомагати їм
  • Твій смартфон вже не у тренді: як пройшла презентація новинок Xiaomi

Автор: Катерина Комолова

Теги по теме
Космос Илон Маск SpaceX
Источник материала
Поделиться сюжетом