19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прогноз погоди на зиму 2021: на Україну чекає мороз і сильні перепади температури
Прогноз погоди на зиму 2021: на Україну чекає мороз і сильні перепади температури

Прогноз погоди на зиму 2021: на Україну чекає мороз і сильні перепади температури

Синоптик Вазіра Мартазінова розповіла, якою буде зима в найближчому сезоні. Вона прогнозує різкі перепади температури, сильні морози і рясні опади, але в різні місяці.

Про це пише Obozrevatel, посилаючись на ексклюзивний коментар синоптика.

Зима нікуди не дінеться?

Вазіра Мартазінова працює завідуючою відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН. Жінка поспішила спростувати раніше сказаний прогноз керівника Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди про те, що років через 20-25 зима зникне з території України через сильні кліматичні зміни.

Зима з України не зникне, прогноз від синоптика

Зокрема, винне глобальне потепління, яке знищить зиму в Україні в стандартному розумінні. Але Вазіра Мартазінова запевняє, що такого не трапиться, адже на погоду більшою мірою впливає не людська діяльність, а багато інших факторів. Оскільки зміна сезонів відбувається через положення Землі по відношенню до Сонця, то можливі лише зміщення пір року, але не повне зникнення.

Значить, за зиму можна не переживати, вона залишиться через 20 і навіть 50 років, але з'являтися і йти з кліматичних радарів може нерегулярно.

Якою буде зима в 2021 році?

Синоптик дала прогноз на зиму в 2021 році. Жінка запевняє, що українцям варто чекати сильних заморозків. Вони настануть приблизно в лютому, тоді так грудень буде сповнений крижаних дощів, а січень рясно посипле снігопадами. Бажано морально готуватися до різких перепадів значень на ртутному термометрі, скачки температури будуть спостерігатися протягом всієї зими.  

Зима в Україні в 2021 році, прогноз синоптика

Кінець осені не здивує змінами. Останні два місяці сезону залишаться кліматично стабільними, сильних опадів не передбачається. Бабине літо триватиме до кінця вересня, а далі погода плавно готуватиметься до зимового середовища.

Раніше портал MY.UA повідомляв, топ-5 найуспішніших жінок за знаком Зодіаку.

Також ми писали, що до Землі на шаленій швидкості летить "Нещасний випадок" з глибокого космосу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом